6767fi.jpg

WIN een exemplaar van de heerlijk herkenbare roman ‘De moedermaffia’

20/05/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Grappig, herkenbaar en ontroerend: dat is ‘De moedermaffia’ in een notendop. In de roman volg je  hoofdpersonage Merel tijdens haar zwangerschap, en dat levert heel wat herkenbare taferelen op. En het leuke: we mogen het boek ook weggeven!

De moedermaffia

Het verhaal

Merel is zwanger, en ze weet één ding: ze zal nooit zo worden als haar zus, die alleen nog oog heeft voor haar zoontje. Haar zwangerschap was niet gepland, en eigenlijk was ze er nog niet over uit of ze nu wel of niet een kind wilde. Vol verbazing kijkt ze naar het verbale geweld van de ‘moedermaffia’, waarbij moeders onderling zich voortdurend geroepen voelen om hun mening te verkondigen en het telkens weer beter denken te weten.

Op zwangerschapscursus ontmoet ze een aantal vrouwen die normaal gesproken absoluut niet het type vrouw zijn met wie ze vriendinnen zou willen worden. Terwijl ze haar weg probeert te vinden doorheen haar zwangerschap, wordt ze geconfronteerd met zenmoeders, overbezorgde moeders, chaotische moeders, werkverslaafde moeders, helikoptermoeders en thuisblijfmoeders.

Naarmate haar buik boller wordt en haar zwangerschap vordert ontstaan er onverwachte vriendschappen én leert ze de belangrijkste les van de ‘moedermaffia’: iedere moeder doet het op haar eigen manier.

Herkenbaarheid troef

Het boek is van de eerste tot de laatste bladzijde herkenbaar: van de mamagroepjes met uiteenlopende types vrouwen over de hilarische conversaties tot de principes die achteraf gezien toch misschien wat moeten worden bijgesteld. Echt uit het leven gegrepen. Een glimlach van herkenning of gegrinnik bij het verhaal zijn dan ook nooit ver weg.

Het verhaal leest vlot weg en is makkelijk verteerbaar. Een ideaal boek voor tijdens de zwangerschap (want hallo zwangerschapsdementie: dan wil je geen al te zware lectuur) of voor dat gestolen momentje me-time wanneer je al kindjes hebt.

Wedstrijd

Wil jij het boek ook graag lezen? Dan hebben we goed nieuws, want we mogen er eentje weggeven! Neem snel deel aan de wedstrijd, en misschien sleep jij zelf je exemplaar in de wacht.

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes