6014fi.jpg

10 dingen waaraan je een jonge moeder herkent

2/05/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Een jonge mama herken je uiteraard vooral aan de kleine kindje(s) in haar kielzog. Maar ook zonder die kindjes zijn er wel een aantal dingen waar je haar kan aan herkennen. Zoals:

 1. De wallen onder haar ogen
  Tja, we moeten er geen tekeningetje bij maken, met één of meerdere kleintjes in huis krijg je meestal nét iets minder slaap dan je zou willen …. En dat laat zijn sporen na. Kan dat niet gewoon een nieuwe trend worden? Wallen zijn de nieuwe smokey eyes, echt!
 2. Het kapsel
  Weinig tijd, andere prioriteiten, … Geen wonder dat je als jonge mama dus vaak opteert voor een gemakkelijk dotje in je haar of dat dat haar net iets minder vaak wordt gewassen dan je lief is. Maar hé, de mom bun is gewoon keihip, toch?
 3. De comfy outfit
  Natuurlijk is het leuk om er heel stijlvol en hip uit te zien. Maar comfort is gewoon ook veel waard. Sorry Jani! Hoera voor die gemakkelijke broek (misschien zelfs nog de zwangerschapsbroek, waarom niet?!) en die handige top. Ideaal om in de zetel te hangen, borstvoeding te geven of achter die kleintjes te huppelen. #sorrynotsorry
 4. De gemakkelijke schoenen
  Hoe zalig is het dat sneakers weer helemaal in zijn? Serieus, stiletto’s mogen er goed uitzien, maar sneakers (of teenslippers!) zijn toch net iets handiger als mama.
 5. De grote mombag
  De mombag hoort er gewoon bij. Je weet wel, die grote sacoche die één grote puinhoop is, maar waar je op het gepaste moment alles uit kan toveren wat je nodig hebt: een tutje, een speelgoedje, een koekje, pampers of vochtige doekjes, …
 6. De liters koffie
  Mama’s overleven op koffie, punt. De kans is dus groot dat er ergens in je buurt altijd wel een kop (koude) koffie staat of dat je een hippe thermos on the go in de hand hebt. En voor de mama’s die geen koffie drinken is het dan wellicht chocolade, of wijn, of …
 7. De make-up
  En dan bedoelen we: het gebrek aan make-up. Of het feit dat die mascara een beetje verbrokkeld en/of uitgelopen is. Minder tijd, weet je nog? En dat geldt trouwens ook voor die nagels. Als die al gelakt zijn, dan is de kans groot dat die nagellak ook weer half afgebrokkeld is. Of dat je er gewoon een nieuw laagje hebt boven gelakt.
 8. De verdwaasde blik
  De combinatie van vermoeidheid en hersenen die voortdurend op volle toeren draaien, dat zorgt er al eens voor dat je er niet 100% bij bent met je gedachten en bijgevolg uit de lucht komt gevallen. De actualiteit? Euh …
 9. De vlekken op haar kleren
  Yep, het zal niet de eerste keer zijn en wellicht ook niet de laatste keer dat je als mama plots merkt dat je nog een melkvlek op je t-shirt hebt, of dat die choco-vingertjes je toch te snel af zijn geweest.  Ach ja, er zijn ergere dingen in het leven!
 10. De verliefde blik in haar ogen
  Het mag dan een vermoeide en soms gestresseerde blik zijn in je ogen, maar bovenal een verliefde! <3

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes