5587fi.jpg

10 situaties waarbij je als mama niet weet of je er nu moet om lachen of er bij moet staan huilen

20/06/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

We moeten het jullie niet vertellen: het moederschap is een pad vol ups en downs. De ene keer ontploft je hart van de liefde voor je kindjes of smelt je ter plekke om hun schattigheid. En de andere keer … tja … zou je die kroost van je liever achter het behang plakken, een stevig potje janken of de frustratie weg smoefelen met een veel te groot stuk chocolade.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 10 situaties die echt om te bleiten zijn? We kunnen er maar beter eens mee lachen, want gedeelde smart is halve smart naar het schijnt ;-).

 1. Potjestraining  
  Ongetwijfeld hét favoriete onderdeel van de meeste mama’s. Ahum… Dagenlang plasjes opkuisen, broekjes wassen tot je erbij neervalt en eindeloos vragen “of hij/zij nog niet moet plassen?”. En dan doet je kleine schat flink een plasje op het potje … en belandt het meeste ernáást. Aaaaaargh, kan je alsnog staan poetsen!
 2. Creatieve Picasso’s
  Zit je vijf minuutjes op je gemak in de zetel, blij dat het even stil is. Maar euh… het is wel verdacht stil precies? En dan merk je dat je kleine artiest op de muur heeft getekend. Met alcoholstift.  Heeeeelp!
 3. Driftbuien
  Natuurlijk gebeurt het altijd op een plek waar je het écht niet wil. Aan de kassa in een bomvolle supermarkt op zaterdagnamiddag bijvoorbeeld. Daar ligt je kleintje dan theatraal te krijsen en in het rond te schoppen. Omdat hij of zij geen snoepje krijgt uit die mooie doos (waarbij de snoepjes in kwestie eigenlijk tampons zijn). En jij staat erbij en kijkt ernaar. Lichtjes gegeneerd en lichtjes aan het zweten. Adem in, adem uit…
 4. Bedstrijd
  Je bent net voor de twaalfde keer teruggegaan naar de kamer van je zoontje, omdat die ‘toch nog een beetje dorst heeft’. Eindelijk kan je in de zetel ploffen, heerlijk! Nog snel een glas wijn nemen en dan even tijd voor jezelf. Of toch niet? ‘Mamaaaaaaa, mijn kous zit niet goed!’
 5. Gezinsfoto poging zoveel
  Jullie zijn heerlijk aan het genieten van de vakantie. En dus wil je graag een mooie gezinsfoto als herinnering aan die zalige tijd. Of je probeert een heuse fotoshoot te doen om een leuk kerstkaartje te hebben. Maar élke keer is er wel eentje die niet in de lens kijkt, een gekke bek trekt of net op het verkeerde moment zijn ogen sluit. Blijven proberen!
 6. Ziek
  Het schooljaar is nog niet helemaal begonnen, of daar vliegen de ziektekiemen alweer door de lucht. Wat gehoest hier, veel gesnotter daar… En net als je denkt dat jullie erdoor zijn en inwendig zit te bidden voor een paar weken zónder zieken, hoor je je dochtertje stamelen ‘mama, ik voel me niet lekker!’.
 7. Zelf ziek
  Ziek zijn als mama, dat is een kleine ramp. Want niet alleen moet het huishouden blijven draaien, die lieve kindertjes houden er ook weinig tot geen rekening mee dat mama zich als een uitgewrongen dweil voelt…
 8. Ontplofte pamper
  Je wil je baby uit zijn bedje halen na het middagdutje, en zodra je de kamer binnenkomt ruik je het al: code brown! Om vervolgens tot de ontdekking te komen dat álles volhangt: rompertje, pyjama, slaapzakje én je baby tot in zijn nekje. Hoe begin je daar in godsnaam aan?!
 9. Beledigingen
  Kinderen zijn altijd eerlijk. Charmant, toch? Tenzij die eerlijkheid zich uit in opmerkingen zoals “Mama, zit er een baby in je buik? Nee?! Maar waarom is je buik dan zo dik?!”. Dan wordt die eerlijkheid net dat tikkeltje minder charmant…
 10. Beledigingen in het openbaar
  Nog leuker wordt het als die beledigingen niet aan jou gericht zijn, en er op niet bepaald subtiele manier worden uitgeflapt wanneer jullie iemand tegenkomen. ‘Maar mama, waarom heeft die mevrouw zo’n grote neus? Is dat een heks?’ En dan maar hopen dat de vloer plots opensplijt en je erdoor wordt opgeslokt… Of, bij gebrek daaraan, verontschuldigend lachen naar de vrouw in kwestie, da’s ook een optie.

Gelukkig zijn ze toch zo schattig ;-). 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes