5923fi.jpg

Oeps! 8 zondes die elke mama weleens begaat, maar niet durft toe te geven

18/01/2024

Uiteraard doen we allemaal ons best om een uitstekende mama te zijn. Maar geef toe, soms doen we ook een aantal zaken die … euh … niet zo netjes zijn. En dan is het altijd grappig om te horen dat die ‘zondes’ ook wel eens door andere mama’s worden begaan. Mum confessions, weet je wel. We verklappen er hieronder enkele. Ben jij zo’n partner in crime? Dan zal je je ongetwijfeld herkennen in enkele van deze ‘misdaden’!

Zonde 1: Doen alsof je gekeken hebt

Je kent dat wel. Je bent druk bezig met de strijk, afwas of met het uitpakken van de boodschappen. Want helaas gebeuren die klussen nog altijd niet vanzelf. En dan komt zoonlief trots tonen welk huisje van Lego of torentje van Playmobil hij heeft gemaakt. Of je dochter roept enthousiast “mama, kijk eens wat een mooie tekening!” En het is sterker dan jezelf. Je zegt “Ja, hééééél mooi, schatje, heel goed gedaan” Maar als je echt eerlijk bent, heb je nauwelijks gekeken. Want de vorige 10 keren had je al gekeken en nu vond je zo’n leugentje om bestwil echt wel kunnen.

Zonde 2: Een badje of douche overslaan

Weet je nog, die begindagen: met dat baby’tje? Wat keek je ernaar uit om dat lieverdje in bad te steken. De kleertjes lagen al klaar. De zachte, sponzige handdoek eveneens. De beste producten, zodat je lieverd heerlijk zou ruiken. En nu … een paar jaren later, hoeft dat ook niet meer zo elke dag he? Vandaag was een kalme dag op school. Zooooo vuil zijn ze nu ook weer niet. We slaan eens een wasbeurtje over. Toch? Behalve als ze een hele dag ingesmeerd werden met zonnecrème of een hele namiddag in de zandbak hebben gespeeld. Dan bega je deze zonde natuurlijk niet.

Zonde 3: Jezelf vergeten

Ineens krijg je ontzettend veel jeuk in die weelderige haardos van je. Juist ja. Je had allang die lokken eens moeten wassen. En wanneer heb je laatst een douche genomen? Je moet al nadenken. De laatste dagen waren zooo druk. Naar school, werk, vlug nog boodschappen, kinderen ophalen bij de opvang, koken, verhaaltje voorlezen, enzovoort. Douchen zou je wel ’s avonds doen. Maar heb je dat toen gedaan? Want je lieverdje kwam zeggen dat hij de slaap niet kon vatten en je bent hem gaan troosten. Even diep nadenken … Oeps. Morgen dan maar?

Of als je naar de supermarkt gaat: de favoriete lasagne van je man? Jep. Die heb je in de winkelkar gelegd. Zoonlief had nieuwe gommen gevraagd. Check. Dochterlief had gesmeekt om die heerlijke vanillekoekjes nog eens te kopen. Double check. Hondenbrokken voor Bas, de Bulldog. You rock, mum! Maar dan kom je thuis. Vlug alles in de kasten leggen. Shit! Die shampoo voor jou … die ben je wél vergeten natuurlijk.

Zonde 4: Kunstwerkjes weggooien

Het is zo schattig. Jouw kindjes die van school komen en fier met hun tekeningen en kunstwerkjes zwaaien. Soms heb je handen tekort om ze allemaal te dragen. Zeker rond Pasen, Kerst of Sinterklaas. En hoewel je ze stuk voor stuk zou willen bewaren allemaal, wordt dat onbegonnen werk. Op zolder heb je wel enkele zakken staan met de meest originele kunstwerkjes. Maar alles – écht alles – bewaren? Neen, dat lukt niet. Dus wat doe je? Als jouw schatjes even niet kijken, snel naar de papierbak stappen. Dat moet in uiterste discretie gebeuren natuurlijk. Want je wil ze ook niet kwetsen, die hartendiefjes.

Zonde 5: Smoesjes verzinnen

Mamaaaaaa, mogen we slijm maken?” “Mamaaaaaa, gaan we nog eens kleien?” Geef toe. Je hebt ook al eens gedacht “Ohhh neeen, niet weer die vuile boel he zeg, ik ben al zo moe” En dan komt het aan op het betere smoeswerk. “Goh, vandaag niet meer, schatje, mama ging net aan het eten beginnen. Volgende keer doen we het zeker, beloofd!” Of deze: “Het is net zo mooi weer buiten, lievekes, we kunnen beter eens gaan fietsen samen. We doen het wel eens als het slechter weer is.

Zonde 6: Doen alsof je van niets weet

Een moeilijke om toe te geven, deze. Maar misschien heb je het al eens meegemaakt. Je hebt een massa werk op je bureau liggen, je hebt net vakantie gehad en jouw collega’s en baas rekenen op jou. Maar plots ontdek je dat je kindje een beetje koorts heeft. En je weet het maar al te goed: eigenlijk mag het nu niet naar de kinderopvang.

Maar het is maar een klein beetje hoger, die temperatuur. Gauw wat Perdolan. Of Nurofen. Het zal wel overgaan, zeker? Toch maar naar de opvang brengen. Een beetje met een wrang gevoel. Zowel naar de opvang als naar je kleintje toe. Maar je baas gaat er ook niet mee blijven lachen.

En dan ben je op kantoor. Je gaat compleet op in het tempo van de werkdruk. Totdat jouw gsm plotseling rinkelt. De opvang! “Koorts? Huh? Neen, niet gemerkt vanmorgen!” Het is beslist geen zonde om trots op te zijn…

Zonde 7: Uitkijken naar bedtijd

Hoe lief ze ook zijn, die schatjes. Soms zijn ze best vermoeiend. En dan is het aftellen naar hun bedtijd. Want jij wil ook nog een momentje voor jezelf. Misschien nog eens een hoofdstuk uit die spannende thriller lezen? Of wat chillen, met een glaasje wijn en een zakje chips? Of naar het volgende seizoen van Casa Del Papel op Netflix kijken? Nu ja, je weet wel beter, ongetwijfeld val je weer in slaap. Maar toch, je kijkt iedere keer weer uit naar bedtijd. En zodra ze dan onder de wol liggen, kan je het niet laten: toch nog even in die kinderbedjes piepen. Wat zijn ze schattig!

Zonde 8: Liegen over bedtijd

Kleintjes hebben, heeft zo zijn voordelen. Zo kan je af en toe eens liegen over bedtijd. Zo’n kwartiertje of halfuurtje vroeger … Da’s toch niet zo’n grote misdaad hé? En zolang ze nog geen klok kunnen lezen, is het toch een zalige zonde, niet? Zeker als de bengeltjes het iets te bont hebben gemaakt. Of elkaar voortdurend in de haren vlogen. En jij continu brandjes moest blussen, als een volleerd brandweervrouw. Ja … In dat geval bega je al eens gemakkelijk deze zonde.

Maar het is de laatste keer.

Promise!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes