6964fi.jpg

11 dingen die veranderd zijn sinds ik kinderen heb

21/03/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Kinderen krijgen, het plaatst alles in een ander daglicht. Het ziet er plots allemaal een beetje anders uit: je huis, je auto, je leven ... 

Wat er zoal veranderd is sinds de kinderen er zijn?

 1. Ons huis, dat ziet er nu een beetje ontploft uit soms. Het lijkt uit te puilen van speelgoed. Ik probeer wel, elke avond, orde en netheid in de chaos te brengen. Maar ga gegarandeerd toch nog op een haarspeldje zitten als ik in de zetel plof. Of vind een barbie, een knuffel en/of een halfvolle (gelekte) fles melk onder mijn lakens als ik ga slapen.
   
 2. Vreemd, maar ik moet bijna dagelijks stofzuigen en/of dweilen om het kot een beetje proper te houden. Vroeger deed ik dat maximaal 1 keer per week. Ok, eerlijk gezegd, eerder om de twee weken.
   
 3. En dan hebben we het nog niet over mijn auto. Die is gewoon … niet toegankelijk voor onbevoegden. Ik ga binnenkort voor een professionele fabrieksreiniging, meer hoeft hierover niet gezegd.
   
 4. Vroeger had ik steevast mijn grote handtas bij, waar ik een hoop ‘nuttige’ dingen in verzamelde: make up, een goed boek, medicatie voor noodgevallen, een geldbeugeltje … Nu heb ik twee keuzes: ofwel ga ik voor een kleine handtas die ik over mijn schouder kan dragen – zodat ik beide handen vrij heb om mijn twee spruiten in toom te houden – ofwel ga ik opnieuw voor een groter exemplaar, waar ik dan allerlei rommel in prop: een paar tutten (je kan nooit genoeg tutten hebben), een paar koekjes voor noodgevallen, een flesje water voor dringende dorst, potloden om te kleuren … en daaronder ergens: mijn portefeuille.
   
 5. Ik weigerde vroeger op platte schoenen rond te lopen. Zelfs hoogzwanger had ik nog iets of wat hak onder mijn zool. Maar euhm, nu ga ik voor de tomboy look: sportschoenen onder alles. Weliswaar mooie sportschoenen he! Schoenen-met-hakken? Daar gaan we mee werken. Als het echt moet.
   
 6. Vroeger ging ik dagelijks in bad of in de douche. Met een boek ofzo. Nu lukt het meestal 1 keer om de paar dagen om een kattenwasje te doen. En als ik een poging doe om in bad te gaan, dan heb ik gegarandeerd 1 of meerdere medebadgenoten.
   
 7. Mijn nagels? Die zijn ofwel ongelakt, ofwel zijn ze wel gelakt maar zien ze eruit alsof dat jaren geleden gebeurd moet zijn. (Vooral mijn teennagels. Wow, die zien er uniek uit.)
   
 8. Ik ga trouwens nooit meer alleen naar het toilet. De toiletdeur kunnen we eigenlijk gewoon naar het stort brengen. Voor niets nodig!
   
 9. Eten is ook een heel andere ervaring geworden. Ik eet meestal mijn eigen bord eerst flink op, en begin dan aan de restjes van de kids.    
   
 10. Ik ben een ongelofelijk straffe multitasker geworden, al zeg ik het zelf. Eigenlijk kan ik niet meer zo goed maar 1 ding doen. Het is dus: telefoneren en strijken, of strijken en tv kijken, tv kijken en werken, werken en ... Zzzslapen.
   
 11. Mijn werkritme is trouwens ook een beetje veranderd. Vroeger deed ik gewoon elke avond een paar uurtjes door. Nu wil ik zo snel mogelijk naar huis, de kindjes afhalen, zodat ik toch nog wat quality time met hen kan hebben. Om dan opnieuw te beginnen werken als ze in bed liggen.

   

Er is dus veel veranderd sinds de komst van de kindjes. En voor geen geld van de wereld zou ik het anders willen. Ja het is chaos, ja er is niet zo heel veel rust en ja, er is die onrustbarende persoonlijke hygiëne. Maar er zijn ook – en vooral – veel knuffels, keigrappige conversaties én onvoorwaardelijke liefde. (En af en toe wat broodnodige me-time! :-))