6472fi.jpg

13 basisprincipes uit de kinderlogica

12/02/2024

Het ouderschap is elke dag een avontuur, er zijn geen zekerheden. Zegt men weleens. Maar is dat echt zo? Ik herken toch bepaalde basisprincipes uit de kinderlogica die zowat bij alle kinderen terug te vinden zijn. Deze axioma’s mogen dan wel niet te bewijzen zijn zoals in de wiskunde, maar een ervaren ouder begrijpt zeker waarover ik het heb ;)

 1. Baby's willen nooit slapen, behalve in die vijf minuten voor je ergens naartoe moet.
 2. Kleuters doen alsof ze selectief doof zijn, maar als je tegen je partner fluistert of hij frietjes wil halen als ze slapen, klinkt er van heel ver een stemmetje: ik wil ooooook frietjes!
 3. Als je pas gepoetst hebt, laat er gegarandeerd iemand een beker appelsap of een potje yoghurt vallen.
 4. Vanaf dag 1 produceren ze standaard 250 decibel, maar als je vraagt om iemand te begroeten of bedanken, komt er alleen maar gemompel uit.
 5. Ze zien het niet als er een stapel rommel voor hun neus ligt, maar die ene tekening die jij onderin de papierbak hebt “bewaard”, weten ze feilloos te detecteren.
 6. Kinderen kunnen niet stilzitten tijdens het eten, maar een kwartier lang planken als ze in de autostoel moeten, daar draaien ze hun hand niet voor om!
 7. Vijf minuten nadat je de wasmachine hebt opgezet, is er altijd eentje die een “kakcidentje” heeft.
 8. Ze gooien te pas en te onpas dingen op de grond, maar all hell breaks loose als er een stukje koek naast hun bord valt.
 9. Baby’s wenen altijd op het moment dat het eten op tafel staat, of als je met een halve bil de zetel hebt aangeraakt om te gaan rusten.
 10. Ze weigeren mee te doen in de zwemles, maar duiken wel in elke plas die ze tegenkomen.
 11. Ze weten hun eigen schoenen nooit te vinden, maar vissen probleemloos die ene M&M achter in de kast op.
 12. Er wordt moord en brand gekrijst als hun haren moeten gewassen worden, maar ze zouden er alles voor doen om eens door de carwash te rijden met de ramen open.
 13. Ze weten niet meer wat ze vandaag op school hebben gedaan, maar dat jij een paar maanden geleden eens hebt gezegd dat jullie “eens een keer popcorn zullen maken als het winter is”, krijg je nog elke week te horen.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes