5871fi.jpg

20 redenen waarom je met je kinderen moet reizen

10/05/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Voor het geval je er nog zou aan twijfelen of dat wel oké is, reizen met kinderen: Lieselot De Smet zet in haar boek ‘Ik ga op reis en ik neem mee … de kinderen’ 20 redenen op een rijtje waarom je met je kinderen móet reizen!

 1. Om mooie herinneringen op te bouwen, zodat ze later met vreugde en warme gevoelens kunnen terugdenken aan de reizen die je met hen gemaakt hebt.
 2. Kinderen openen soms deuren die je als volwassene nooit geopend krijgt. Mensen helpen  je vaak sneller, zoeken sneller contact en bekijken je minder als de typische toerist. De lokale bevolking ontmoeten en contact met hen leggen, wordt zo veel makkelijker.
 3. Om de blik van kinderen te verruimen en van hen echte wereldburgers te maken. Reizen leert hen dat de wereld zich niet alleen afspeelt binnen jullie eigen stad of dorp. Via het reizen leren ze andere culturen kennen en ontdekken ze dat er meer is dan enkel onze westerse samenleving en manier van leven.
 4. Om kinderen bij te brengen dat niet iedereen op aarde op dezelfde manier leeft en dat ze niet alles vanzelfsprekend mogen vinden.
 5. Omdat reizen bij het leven hoort.
 6. Kleine kinderen hebben nog geen mening over de reizen die je als ouder wilt maken. Ze gaan met plezier met je mee en genieten van de tijd samen.
 7. Dankzij kinderen leer je op een andere manier te reizen: traag reizen. Je kunt je dagen niet zomaar meer volplannen, want dat laten kinderen nu eenmaal niet toe. Maar je leert meer te genieten van het moment en bent dankbaarder voor wat je wel kunt doen. Door trager te reizen, kun je vaak ook beter aansluiten bij het lokale leven en echt een andere cultuur voelen en proeven. Hierdoor kun je een land op een heel andere manier bekijken dan wanneer je reist als typische toerist.
 8. Je ziet de wereld door de ogen van je kinderen en zij kijken sowieso op een heel andere manier naar de wereld dan volwassenen. Ze kijken op een onbevangen manier, onvoorbereider en zonder vooroordelen, en ze merken vaak zaken op waaraan jij sowieso was voorbij gegaan.
 9. Reizen brengt je als gezin dichter bij elkaar. Je maakt dingen mee die je thuis niet snel meemaakt en er is meer tijd voor elkaar. Je beleeft dingen samen, terwijl dat in het dagelijkse leven niet altijd vanzelfsprekend is. Zo leer je je kinderen op een andere manier kennen, niet alleen omdat er meer tijd is om naar hen te luisteren, maar ook omdat je hen beter kunt observeren. Samen reizen verbindt je dus als gezin.
 10. Omdat kindjes genieten van de extra aandacht die ze krijgen op reis.
 11. Kinderen de puurheid en schoonheid van de wereld leren zien. Dit helpt ertoe bijdragen dat ze de wereld beter leren waarderen, behouden en beschermen.
 12. Het genot van de voorbereiding. Vooraf je gezinsvakantie voorbereiden is voor velen al een deel van de reis zelf. Tijdens de soms stresserende periodes door het jaar heen kan dit echt een rustpunt vormen. Het is ook ideaal om plannen met je kinderen te maken en te fantaseren over wat er mogelijk is in dit vreemde land.
 13. Omdat reizen met je kinderen vaak herinneringen oproept aan je eigen kindertijd.
 14. Het zorgt ervoor dat je eigen wereld ook nog uit meer bestaat dan alleen maar die van de kinderen.
 15. Hen alleen thuis laten, is geen optie, zeker?
 16. Je leven stopt niet wanneer je kinderen krijgt, integendeel. Door enkele aanpassingen te doen, kun je dezelfde reizen maken als vroeger. Samen reizen en samen genieten, maakt het reizen eigenlijk nog mooier.
 17. Op een bepaald moment willen kinderen niet langer met je mee. Bouw dus herinneringen op zolang het mogelijk is.
 18. Je eigen genot op reis neemt toe als je ziet dat je kinderen genieten, verbaasd zijn en de wereld ontdekken.
 19. Omdat op avontuur gaan zowel voor groot als voor klein fantastisch is.
 20. Waarom niet eigenlijk?

Ik ga op reis en ik neem mee ... de kinderen

Meer lezen?

Meer info over het boek vind je hier

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes