4273fi.jpg

6 redenen waarom mijn drie dochters echte zussen zijn

29/04/2024

Drie dochters, het blijft iets speciaals. En hoewel ze verschillende karakters hebben - gelukkig maar - staan ze er voor elkaar. Soms heb ik een flashforward naar hoe het zal zijn als ze twintigers zijn en vraag ik me af of zo altijd zo’n hechte band gaan hebben.

Als ik me baseer op wat ik vandaag zie, dan weet ik: het komt goed :).

  1. Ze zorgen voor elkaar. Wil de jongste de trap af, dan staat er altijd 1 van de oudste zussen klaar om te helpen. De oudste zit nu in het eerste leerjaar en leert met plezier de ‘l’, de ‘p’ en de ‘o’ aan haar zus die in het derde kleuterklasje zit. Is de oudste ziek, dan zal de tweede haar ‘verzorgen’.
  2. Ze hebben dezelfde muzieksmaak. K3 weliswaar, maar dat zal wel veranderen zeker, na verloop van tijd?
  3. Geloof het of niet: ze hebben dezelfde momenten om naar het grote toilet te gaan. I kid you not: in een tijdspanne van 15 minuten hebben de drie dames hun grote boodschap gedaan. Van bandwerk gesproken…
  4. Net als alle goede zussen apen ze elkaar na: doet de ene een kleedje aan, wil de andere dat ook. Schminkt de ene zich, dan doet de andere dat ook. Geregeld weergalmt er dan ook in ons huis ‘stop met mij te ‘apen’ :).
  5. Ze verklikken elkaar ook wel geregeld, meestal voor banaliteiten. ‘Mama, zus heeft een tomaatje genomen.’ ‘Mama, zus heeft het licht aangedaan op de gang.’ Maar als het er echt op aan komt, verdedigen ze elkaar, vooral als ze iets breken. ‘Mama, zus kon daar echt niet aan doen, het was per ongeluk.’ Schattig.
  6. Hoewel ze soms jaloers zijn op elkaar: 'Jij hebt een knuffel gegeven aan grote zus, ik wil ook een knuffel!’ of ‘Marthe heeft drie filmpjes mogen zien, ik wil er ook drie zien!’, toch gaan ze meestal voor het grote gemeenschappelijke goed. ‘Mama, wij zijn flink geweest, mogen we een snoepje?’

Ik ga nog veel genieten van mijn ‘daughters in crime’ ;).

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes