6009fi.jpg

7 dingen die dringend moeten worden uitgevonden voor ouders

7/12/2023

Er zijn heel wat dingen die nog niet bestaan, en die het leven van een moeder zoveel gemakkelijker zouden kunnen maken. Doorheen de jaren heb ik vaak gevloekt op het ontbreken van volgende dingen:

1. Een snoozeknop voor kindjes

5 uur ‘s ochtends: mamaaa!

Over het algemeen kan ik makkelijk opstaan, maar dan liefst wel op mijn eigen tempo en wat rustiger dan de pamper/fles/boterham-rush van nu. Hen zo nog een kwartiertje in snoozemodus kunnen zetten in plaats van in de vijfde vitesse, dat lijkt me zalig! :-)

2. Een handleiding

Hoe handig zou het zijn om er bij de geboorte samen met de placenta ook een handleiding mee uit te persen? Die je dan gewoon kan volgen van 0 tot 18 jaar. Hoe je het best een driftbui aanpakt, met welk lief ze gaan thuiskomen, welke kleren ze zeker zullen goedkeuren…

3. Find my mimi

Find my iphone, maar dan voor tutten en knuffels. Altijd als ze moeten gaan slapen, zijn die dingen nergens te vinden. En ook buiten de deur zou het nuttig zijn: hoeveel oproepen van verloren knuffels zie je wekelijks op Facebook passeren? Apple, jullie weten wat te doen!

4. Automatische schoenenstrikmachine

Toen De Dochter nog gewone schoenen droeg, moesten we deze minstens 10 keer opnieuw strikken, alleen al bij het aandoen. Want “schoenen niet goeeeeeed!” Gelukkig hebben we nu winterlaarzen met rits en sportschoenen met velcro ontdekt. Maakt ons leven al heel wat gemakkelijker. Al zal het tussen winter (laarzen) en zomer (sandalen) wel weer ergens mislopen.

5. Een slaapwekker

Letterlijk. Een wekker die je instelt voor de periode dat ze moeten slapen. Bvb. van 20 uur tot 7 uur, echt extreem is die vraag toch niet? Die wekker zit dan ingebouwd en heeft als extra functie een zaklamp die uit hun ogen schijnt, zodat ze ‘s nachts zelf naar de wc durven te gaan.

6. Brood zonder korsten

Zou dat zo moeilijk zijn om te maken? Ik werk me hier dagelijks in het zweet om die dingen eraf te snijden en als ik het dan eens weiger te doen, vind ik de daaropvolgende weken overal in huis korsten terug …  Dus als een bakker dit zou lezen: een gat in de markt, ik zeg het u!

7. Een speelgoedbak met opzuigfunctie

Zodat al het speelgoed aan het einde van de dag automatisch terug opgezogen wordt. Meer vragen we niet.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes