4296fi.jpg

7 dingen die veranderd zijn door mama te worden

22/06/2023

Onlangs vroeg iemand me: heeft het moederschap je veranderd? Was er een Sofie voor de kinderen, en een Sofie erna? Euh ja, ik geloof van wel. Maar één ding is wel zeker: ik zou het zo opnieuw doen.

7 veranderingen door het moederschap

  1. Ze maken mij een beetje moeder. Lees: ik ben een beetje meer moe dan daarvoor. No comment.
  2. Ze zorgen ervoor dat ik geluk in de piepkleine dingen zie. Hun glimlach op een onverwachts moment, een lief woordje als je het nodig hebt, een weekend bij elkaar, in onze eigen cocon: kinderen zijn de beste geluksbrengers…
  3. Ze maken me zo week als een watje. Ik was al emotioneel voor mijn kinderen, maar na de kinderen… olala! Ik zit soms echt op een rollercoaster. Het ene moment zou ik hen kunnen doodknuffelen, het andere zou ik hen, euh, eventjes op de standby-stand willen zetten… Maar ook: als ik nu iets ergs zie gebeuren met een kindje, op het nieuws of in een film, dan springen de tranen letterlijk uit mijn ogen…
  4. Ze vormen mijn focus. Ik ben nog altijd niet de meest gefocuste persoon soms, maar sinds de komst van de kinderen is dat veranderd: zij zullen altijd en overal mijn eerste punt op de agenda zijn.
  5. Ik ben een grotere uitsteller geworden. Althans: op mijn werk toch. Ik heb moeten leren om prioriteiten te stellen en minder dringende zaken voor me uit te schuiven, gewoon om het allemaal wat draagbaar te houden. Want: op het einde van de dag lopen er twee kleine prutsen rond die mij nodig hebben, en dat is mij veel meer waard dan elke deadline halen.
  6. Ik heb nog meer leren relativeren. Echt, geen enkel huishouden is perfect en elk huisje heeft zijn kruisje. We kunnen er maar elke dag het beste van maken.
  7. Ze maken een moeder van mij. Lees: ze halen het beste in mij naar boven. Voor hen moet ik soms dingen doen waarvan ik dacht dat ik het niet in me had. Voor hen bijt ik op mijn tanden en vecht ik als een leeuwin. Ik til hen op als ze zijn gevallen, probeer te luisteren als er iets is. Dat maakt dat ik elke dag moet leren mezelf opzij te zetten en voor iemand anders moet/mag zorgen. Heavy is dat soms wel, maar ik weet wel zeker dat het een beter iemand van me maakt.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes