mama en dochter herfst

7 redenen waarom de herfst een TOPseizoen is

9/10/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Ik ga er niet om liegen, ik ben een echt zomermeisje. Ik hou van de zon, van de vakantiesfeer, van lange en warme avonden, … Maar nu de herfst terug in het land is, moet ik eerlijk toegeven dat ook dit seizoen eigenlijk wel z’n pluspunten heeft. Zoals deze: 

 1. De routine
  Hoe leuk de vakantie ook is, en hoe heavy de overgang naar het gewone leven daarna ook kan zijn, het doet toch wel deugd dat alles nu weer gewoon zijn gangetje gaat. Zowel de kids als ikzelf hebben er baat bij dat er weer wat meer structuur en regelmaat in de dagen en de weken zit ;-). 
 2. De outfits 
  Zo stilaan raak ik toch wat uitgekeken op die zomergarderobe, en een beetje afwisseling is welgekomen. Het is dan ook fijn om in de kast te duiken en die geliefde outfits van vorige herfst en winter terug boven te halen. En om te shoppen natuurlijk! Leve de laagjes in de herfst, want dit is bij uitstek de periode van ‘vier seizoenen in één dag’. Mijn favoriete jurkje of m’n comfy jeans? Die combineer ik gewoon met een lekker warme trui!
 3. Het cocoonen 
  De herfst is hét perfecte seizoen om te cocoonen. Niets leuker dan ons in de zetel onder onze fleece-dekentjes te nestelen (laat ons eerlijk zijn, met de huidige energieprijzen is zo’n dekentje een absolute must have) of het haardvuur aan te steken en te geniet van onze favoriete serie, film of boek. Zálig! 
 4. De prachtige kleuren
  De natuur heeft in de herfst altijd wel iets in petto. Gaan wandelen in het bos, lekker ingeduffeld in onze winterjas en met onze laarzen aan onze voeten, blaadjes of kastanjes verzamelen, onze ogen uitkijken bij al die magnifieke kleuren en nadien met blozende wangen en helemaal uitgewaaid terug opwarmen met een warme chocolademelk, dat moet zowat mijn favoriete weekendactiviteit zijn in de herfst. 
 5. De Indian summer 
  De zomer mag dan voorbij zijn, met een beetje geluk worden we toch nog getrakteerd op een prachtige nazomer. En die laatste zonnestralen en warme dagen, die doen gewoon dubbel zoveel deugd. Toch? 
 6. De hapjes en drankjes 
  Die zomerse slaatjes, de cocktails, de watermeloen: ze hebben gesmaakt, absoluut. Maar ik word toch ook een beetje blij wanneer ik de eerste mandarijntjes spot in de winkel. Of wanneer ik een superlekkere kom pompoensoep naar binnen lepel of heel het huis lekker ruikt naar een ovenschotel. Njammie! 
 7. De gezelligheid 
  Het wordt ’s avonds weer vroeger donker, helaas. En het regent en stormt al eens vaker. Maar dat betekent ook dat we het binnen extra gezellig kunnen maken. Lekker binnen cocoonen terwijl de storm om het huis raast of de regen tegen de ramen klettert, en dan wat kaarsjes aansteken en een warme kop chocolademelk drinken: beter wordt het niet! 

Ben jij ook zo'n fan van de herfst? 

Voor wie nog op zoek is naar de ideale herfst-outfits: bij De Bijenkorf vind je een uitgebreide keuze, van tijdloze elegante truien tot sportieve hoodies. Perfect om heerlijk te cocoonen! 

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met De Bijenkorf. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.
 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes