3852fi.jpg

9 manieren waarop een kind je kijk op het leven verandert

5/09/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Aaaaah, kinderen. We hebben er al veel over gezegd en geschreven, maar nooit, NOOIT!, zullen we uitgepraat en uitgeschreven zijn over deze onuitputtelijke bron van vreugde, grapjes en, wel ja, vermoeidheid.  Ze gooien je hele leven overhoop, maar eerlijk, we hebben er ook wel al wat van geleerd. En vooral: we bekijken het leven anders. Hebben jullie dat ook?

1. Het leven blijkt lévensgevaarlijk

Is die muziek niet te luid? Dat deken niet te warm? Welke idioot heeft tafels met hoeken uitgevonden? En dat mooie houten speelgoed, is dat niet heel zwaar voor een baby die alles nog op zijn gezicht laat vallen?

2. Maar je ziet zoveel meer

Omdat je kind meer ziet. Hij is gefascineerd door elke helikopter, mandarijn of mier en jij wordt gedwongen alles met nieuwe ogen te bekijken.

3. Je leeft trager

Je hebt de indruk dat de tijd vliegt, maar tegelijk is je ritme een pak trager - want zo’n kind, dat neemt zijn tijd voor alles. Om op het gemak te eten en ondertussen 101 verhalen te vertellen of om op zijn dooie gemak naar school te wandelen en elk bloemetje en elke tegel op het voetpad uitvoerig te bekijken. Waardoor jij automatisch je ritme moet aanpassen, of je dat nu wilt of niet.

4. Je apprecieert slaap als nooit tevoren

En niet alleen die van jezelf, maar nog méér die van je kind. Alles staat in het teken van slaap: je kind in slaap krijgen en daarna ook in slaap te houden!

5. Een uitstapje, hoe klein ook, is een doldwaas avontuur

Je weet nooit écht waar je zal belanden, in welke toestand, hoe lang je weg zal zijn en o ja: is je overlevingspakket met drie koeken, verschillende stukken fruit, een flesje water en een set reservekleren wel voldoende??

Euh, reservekleren? Ik wist dat ik iets vergeten was!

6. Je kan beter relativeren

Is het de vermoeidheid of de levenswijsheid? In elk geval trek je je niet alles meer even hard aan. Behalve mishandeling van kinderen: dat kan je niet meer aan.

7. Je mag schaamteloos spelen

En man, hoe leuk is dat? Soms toch, als het geen vijfendertig keer hetzelfde is. Je kan weer op de draaimolen, zandtaartjes maken of naar Bumba kijken. En weet je? Dat is niet eens zo erg als je op voorhand denkt.

8. Tijd wordt nu echt relatief

Op tijd komen? Met een baby? Je probeert het echt wel. Maar eerlijk is eerlijk, eigenlijk lukt het je nooit. En je hebt het perfecte excuus.

9. Liefde wordt geherdefinieerd

Wat je ook voelde voor je partner, ouders of katten: het is gewoon niet hetzelfde. Of je er nu grote woorden op kan plakken of niet: voor dit kind sta je zeven keer per nacht op - en voor niemand anders! <3

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes