5804fi.jpg

Ik heb drie jonge kindjes, mijn excuses dat alles gesmeerd loopt...

28/05/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Ik ben een jonge mama met drie kleine kindjes. Een zoon van bijna 4 jaar, een zoon van net 2 jaar en een dochter van 3 maanden oud. En … alles loopt gesmeerd. Ik heb hier bewust voor gekozen en ben supertrots op mijn kroost. Maar de goedbedoelde reacties die daarop komen doen mijn moederhart pijn... 

Amai chapeau, drie kleine kindjes, dat moet zwaar zijn!

Natuurlijk is het soms zwaar... maar is dat nu echt het eerste wat mensen denken als ze me zien?

Twee jongens en dan een meisje, dat was zeker omdat je perse een meisje wou?

Dat ons derde kindje een meisje is maakt het nog mooier, want uiteraard hoopte ik op een dochter. Al was ons gezin ook compleet geweest met drie jongens. En nee, we hadden daarom zeker geen vierde kindje willen krijgen, want die vraag krijg ik ook geregeld.

Nu moet je leven toch echt gestopt zijn?!

Nee, mijn leven is niet gestopt. Ik heb bewust voor een leven met 3 kindjes gekozen, mijn nieuwe leven is nog maar net begonnen! Laat me er aub van genieten.

Drie kleine kindjes, moedig! Wanneer kan jij rusten?!

Rusten lukt niet elke dag maar als het zonnetje erdoor komt en de jongens buiten spelen kan ik op mijn gemak in de zonnestralen een boekje lezen... De rust die ik daarin vind is al meer dan voldoende.

Zo jong en al drie kinderen... Wij willen liever eerst genieten van het leven!

Voor ons zijn onze drie kinderen ons leven, en wij genieten van hen. Ons leven is natuurlijk veranderd, dat ga ik niet ontkennen, maar dat is ook wat we wilden!

Oké, ik moet zeggen, de dag dat ik weer aan het werk ga zal ik waarschijnlijk anders piepen, maar ik blijf erbij lieve mensen, mijn kindjes zijn onze eigen bewuste keuze geweest. En er zijn mindere dagen bij, maar als iedereen wat meer positiviteit zou uitstralen naar elkaar, het leven zou er ineens een pak zonniger uitzien.

Soms heb ik heb gevoel dat ik me moet excuseren omdat ik drie prachtige kindjes heb en dat is nu net wat me overbodig lijkt, toch?

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes