6039fi.jpg

Ik hoop dat ik genoeg van je heb gehouden vandaag

27/05/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Terwijl jij in je bedje ligt te slapen, voel ik mijn schouders ontspannen. De stress van de dag is snel vergeten, en ik sta bewonderend naar je lijfje te kijken. Ik prent me je gezichtje in, je warrige haar op je kussen. Ik zou de dag even willen terugspoelen, en je willen vertellen hoe goed je het hebt gedaan.

Ik zou je willen vertellen hoe trots ik op je ben.

En dat ik hoop dat ik genoeg van  je heb gehouden vandaag.

Ik speel die ochtend opnieuw af in mijn hoofd, en ik vraag me af.

Heb ik genoeg van je gehouden vandaag?

In de chaos van de ochtendrush. Terwijl ik je tanden poetste en je handjes waste. Terwijl ik je cornflakes gaf bij het ontbijt en een koffie meenam voor onderweg. Terwijl ik je kleertjes uitkoos voor de dag. Terwijl ik je rugzakje nam en je nog een kusje gaf bij het afscheid.

Heb ik genoeg van je gehouden?

Tijdens de jachtige avond. Tijdens het avondeten en terwijl je in het bad zat. Tijdens het spelen en terwijl ik je een verhaaltje voorlas. Ik vraag het me af. Heb ik je genoeg onverdeelde aandacht gegeven? Heb ik je genoeg naast je gezeten? Je geknuffeld? Je gezoend? Heb ik je genoeg bijgeleerd? Was ik te streng voor je? Heb ik geconcentreerd genoeg geluisterd naar je verhalen? Heb ik je verteld hoe slim je bent?

Heb ik genoeg van je gehouden?

Want ik wil dat je weet; nee, ik móet zeker zijn dat je weet dat je elke dag opnieuw graag wordt gezien. En ik zal er elke dag van mijn leven voor zorgen dat ik het jou toon. En dat ik jou eraan herinner.

Hoe belangrijk je bent.

Hoeveel je waard bent.

Hoe sterk je bent.

Als ik je vraag: “Weet je hoeveel ik van je hou?” en jij antwoordt “van hier tot aan de maan en terug”, dan hoop ik dat je het ook echt gelooft.

Dat je het voelt, tot in je ziel.
Ik hoop dat het je draagt, doorheen de zwaarste dagen.
Ik hoop dat je je dat herinnert, wat er ook gebeurt.

Want ik zal er ALTIJD zijn voor jou. Om je aan te moedigen. Je te steunen. Bij je sterkste prestaties en wanneer je vliegt, maar ook in je donkerste dagen. Bij tranen van frustraties, bij driftbuien en bij nieuw verworven onafhankelijkheid. Op de dagen waarop je me gek maakt en de dagen waarop je me uitdaagt.

Ik ben hier.
Naast jou.

Ik ben er wanneer je struikelt. Wanneer je fouten maakt.

Ik zal hier zijn.
Achter je, om je op te vangen.
Om je graag te zien, altijd en overal.

Ik hoop dat ik vandaag genoeg van je heb gehouden, mijn liefje. Want jij bent het meest fantastische dat ik ooit heb gedaan, en dat zal je altijd blijven.

 

Vrij naar Scary Mommy

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes