kerstfilm kijken

KIJKTIP: de gezelligste kerstfilms en -series voor mama

23/12/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Ben je fan kerst en de bijhorende (melige) films of series? Vind een gestolen momentje waarop je helemaal alleen voor het scherm kan kruipen. En dan: laat je gaan en bingewatch erop los! Dit zijn onze aanraders. 

Uit 2022

Er zijn heel wat nieuwe kerstfilms en series uitgekomen. Maar dit is onze top 3.

1. The Noel Diary (film)

Een romantische film vol ware kerstspirit. Een schrijver moet zijn ouderlijke huis leegmaken en ontmoet een vrouw die haar biologische moeder zoekt. Een oud dagboek opent misschien de deur naar het verleden. En naar hun hart. Oh en ... de mannelijke hoofdrolspeler is Justin Hartley, je weet wel ... Kevin uit die gewéldige serie 'This is us'. 

2. I hate Christmas (serie)

Een Italiaanse comedyserie waarin een alleenstaande verpleegkundige zichzelf in de problemen werkt als ze liegt tegen haar familie door te zeggen dat ze een vriendje heeft - yes, we know, een beproefd recept voor kerstfilms en -series. Ze heeft 24 dagen tot Kerstmis om er echt eentje te vinden. Gaat dat haar lukken? Het Italiaans geeft alles trouwens nog een extra romantisch kerstvleugje. 

3. Julestorm (serie)

In deze nieuwe Scandinavische kerstserie arriveert een groep mensen op het vliegveld van Oslo. Sommigen om hun geliefden te verwelkomen, anderen om naar huis te vliegen naar hun familie, en nog anderen die weg willen vliegen en aan Kerstmis willen ontsnappen. Alleen … steekt het lot er een stokje voor en komen ze allemaal vast te zitten op de luchthaven …

Van de voorbije jaren

  1. Hjem til Jul: heerlijk romantische Scandinavische serie op Netflix. Gewoon perfect voor tijdens de kerstdagen.
  2. The Holiday: een klassieker! Uitleg is overbodig. 
  3. Love Actually: herhaal nummer 3 ;-).
  4. The Holidate
  5. Dash & Lily: lekker romantische serie op Netflix.
  6. Sissi: jep, we geven het toe! Eigenlijk geldt hetzelfde voor The Sound of Music :-).