4696fi.jpg

Leve alle mama’s en papa’s die af en toe een traantje wegpinken

25/10/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Gastmama Mieke voelt zich sneller emotioneel sinds ze mama is geworden... En zeggen dat ze vroeger haar eigen vader uitlachte als die eens traantjes in de ogen kreeg. Dat begrijpt ze nu, sinds ze zelf mama is, veel beter...

Dan komen de tranen

Mijn papa is een emotionele man. Als er iets verdrietigs op televisie komt, dan krijgt hij gegarandeerd tranen in zijn ogen. Ik herinner me nog goed hoe grappig ik dat als kind vond.
 
Maar nu ik 31 ben, begrijp ik hem plots helemaal. En ik beken: ik heb het ook voor!

Hongersnood, zieke kindjes of de vluchtelingencrisis. Een verdrietige film, een mooi boek of mensen die op de televisie hun hart uitstorten… Ik word er helemaal week van. Eerst krijg ik een enorme krop in mijn keel en overal kippenvel. En dan komen de tranen.

Alles voor mijn kinderen

Sinds ik mama ben, is het nog erger geworden. Ik ben veel emotioneler en ik kan me meer inleven. Ik begrijp gewoon beter hoe ouders zich voelen.

Als ik iets ergs zie of hoor, dan word ik direct teruggezogen naar mijn eigen wereld. Mijn kinderen, ik zou alles voor hen doen. Ik mag er niet aan denken dat er ooit iets met hen zou gebeuren.

En ja…de genen zullen er ook wel voor iets tussen zitten.

Nu ben ik degene die wordt uitgelachen. Mijn man vindt het vooral grappig als het ook bij mijn favoriete soap gebeurt. Ik weet ook wel dat Thuis niet echt is, maar door die goede acteurs lijkt het wel zo.

Watje? Moi?

Ben ik dan echt zo’n watje geworden? Ja!

Maar ik schaam me niet! Ik vind het zelfs fijn dat ik door mama te worden zoveel liefde voel.
Leve alle mama’s en papa’s die af en toe een traantje wegpinken. Hoera voor alle moeders en vaders die zo meeleven met hun kroost. We rock!
 
Misschien komt die schaamte nog, als mijn eigen kinderen het door hebben en me ook beginnen uit te lachen. Maar dan heb ik mijn antwoord al klaar en zeg ik lekker: het komt allemaal door jullie.

En op hun dertigste zullen ze zeggen: ik begrijp je helemaal mama.

Eindelijk erkenning! ;-)

 

Mieke R.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes