5474fi.jpg

Nooit meer een ontploft huis? 8 tips!

22/06/2023

Wil je graag je huis spic en span maken? Dan heb ik een gouden tip: doe je kids een week weg. Loop door je huis en maak een vreugdedansje dat alles op de juiste plaats blijft liggen. Juich van enthousiasme dat alles netjes blijft en verbaas je erover dat je door je ramen de tuin kan zien.

Niet haalbaar? Te drastisch? Geen probleem! Hier volgen enkele kleinere aanpassingen:

  1. Hang sloten met een ingewikkelde cijfercode aan de kasten. Niet open te krijgen. Keerzijde: ook niet door jezelf.
  2. Leg een ultra groot doek onder de eettafel. Na het eten schud je het doek inclusief de kids uit in de tuin. Ga nog even met een tuinslang over de kids.
  3. Sluit de kids op in de speelkamer. Ze mogen enkel daar speelgoed rondgooien. Trek de deur dicht als je bezoek krijgt. Opgeruimd: check (of toch bijna).
  4. Laat ze enkel nog met speelgoed spelen dat geen vlekken maakt en niet uit miljoenen stukjes bestaat. Gooi de plasticine/stiften/verf/glitters/klei/lijm/stempels op zolder en overhandig de verzameling later als trouwcadeau of zo.
  5. Gemors of rotzooi op de grond? Even met een vochtig doekje langsgaan en geen kat die het ziet. Geen nut om je huis te poetsen. Straks liggen er toch weer overal kruimels.
  6. Gooi een emmer water tegen het raam, dan krijgen je ramen eens een beurt. De ramen echt zemen is tijdverlies. Kindjes doen niets liever dan hun vettige handjes vereeuwigen (vooral als de ramen net weer mooi zijn).
  7. Krijg je bezoek? Gooi wat spullen onder de zetel en moffel wat zaken achter de deur. Valt echt niet op!
  8. Koop een extra wasmand. Zo valt het minder op dat je niet echt mee bent. Story of my life, die eindeloze was. Wel een goed excuus: als er meer kleren in de was zitten, dan moeten we er meer kopen. Wat jammer nou.

Met deze tips lukt het zeker en vast. Succes!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes