6912fi.jpg

(On)troostbaar: Mama’s vertellen eerlijk over de impact van een baby die meer huilt dan gemiddeld

27/08/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Hoera! We hebben weer een nieuw boek in onze Mama Baas boekenkast: (On)troostbaar. En dat is meteen het eerste boek in een nieuwe reeks, ‘Mama’s vertellen’. Da’s ook exact wat je van deze reeks mag verwachten: mama’s die eerlijk hun verhaal vertellen, zodat taboes doorbroken kunnen worden en je je als mama gesterkt voelt door de (h)erkenning in verhalen van andere mama’s. Helemaal Mama Baas dus.

Als mama vragen we ons allemaal weleens af hoe andere mama’s het toch allemaal doen en hoe andere mama’s bepaalde facetten van het moederschap ervaren. En het doet dan deugd om jezelf te herkennen in het verhaal van die andere mama’s, om te weten dat je niet alleen bent en dat wat je voelt heel normaal is.

Daarom vertellen mama’s in de reeks ‘Mama’s vertellen’ openhartig hun verhaal. De verhalen zijn uiteenlopend en er komen verschillende mama’s én papa’s aan het woord, maar allemaal focussen ze op hetzelfde thema. In dit eerste boek is dat thema baby’s die huilen, heel veel huilen.

In '(On)troostbaar' vertellen mama’s en papa’s over hun krijsende hummeltjes die ontroostbaar zijn. In de titel schuwen we heel bewust de term ‘huilbaby’. Omdat een baby die huilt zoveel meer is dan een huilbaby. Omdat een baby niet zomaar huilt. Omdat het gehuil er meestal op wijst dat er iets scheelt.

In het boek lees je verhalen over (verborgen) reflux, voedselintoleranties, allergieën, veelvuldige oorontstekingen, te veel prikkels … Noem maar op. De ouders voelen aan dat er iets niet klopt en bewegen hemel en aarde in hun zoektocht naar een oplossing.

Het gaat over mama’s en papa’s die moe zijn en die niet meer weten van welk hout pijlen maken. Ze snakken naar rust, stilte en slaap. Maar vooral: ze snakken naar een gelukkige baby die geen pijn of ongemakken meer heeft.  

Ze vertellen openhartig over de impact van een baby die veel huilt, de gevolgen op het gezin en het onbegrip waar ze vaak op stuiten. Maar ze bieden ook hoop dat het op een dag wél beter wordt en dat kleintje toch getroost kan worden en delen hun persoonlijke tips.

Ontroostbaar

Meer info over het boek vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes