mama's kijken in een boek

Ouder zijn is niet om te lachen, of wel? 7 boeken over ouderschap met humor

30/01/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Mama of papa zijn is een avontuur. Eentje waarvoor geen duidelijke handleiding bestaat. Maar af en toe kunnen boeken met wat raad wel helpen. Of relativerend werken. Want zeg nu zelf, af en toe moet je ook eens kunnen lachen met het ouderschap. En daarbij helpen deze wel, met een flinke scheut humor.

1. Handleiding tot het perfecte moederschap

Handleiding tot het perfecte moederschap

Parenting is a battlefield. Het is een soort fascinerend hindernissenparcours waaraan megaveel mensen willen deelnemen, maar waarbij de meesten onder ons een beetje verrast worden door de moeilijkheidsgraad.

Vergelijk het met een nieuwe, megacoole attractie in een pretpark: iedereen wil erin, maar we beleven het allemaal anders. Er is altijd eentje die er onmiddellijk weer uit wil, er is eentje die bijna moet overgeven en dan heb je de enthousiastelingen die het allemaal fantastisch vinden en na een dolle rit nog een keertje willen.

Dit boek geeft je een overzicht van de voornaamste hindernissen die je op dat geweldige parcours moet zien te overleven: jezelf bijvoorbeeld, je kinderen, maar ook andere ouders, de hobby's en de opvoeding van je kinderen. Met totaal onwetenschappelijk onderbouwde tips over hoe je de tien voornaamste hindernissen overleeft.

Bekijk het boek

 

2. Mama heeft alles onder controle

Mama heeft alles onder controle

'Mijn schatjes zijn de liefste van de hele wereld'

'euh is dat normaal?'

'Hihi! Ik heb stiekem snoep gegeten, niet zeggen aan de kinderen!'

'Moe!!! Dat ik moeeee ben!!!'

'Wacht, ik ben nog iets vergeten denk ik!'

'Yeah! De max!

Ik heb het helemaal onder controle! Euh, oei, wacht! 65 grappige lessen voor mensen met kinderen. Een humoristisch cadeauboekje voor alle moeders die nood hebben aan een mini-break!

Bekijk het boek

 

3. De Papa Handleiding

De papa handleiding

Arno Van de Velde, aka Arnoleon, is papa van twee kleine deugnieten. Zelf voelde hij de constante druk om het zo goed mogelijk te doen. Sociale media, andere ouders, boeken ... ze zeggen allemaal hoe het moet (en spreken elkaar dan nog eens tegen!).

Met een terugblik wil hij zijn kennis, ervaring en inzichten over het ouderschap op een grappige manier delen. Hij schuwt geen enkel thema en bezorgt je, naast een goede dosis humor, ook echte tips.

Bekijk het boek

 

4. On adventure with dad

On adventure with dad

Elke papa kent het wel: de bezorgdheid van mama wanneer papa thuis blijft met de kinderen. Het was net zo bij Kenny Deuss. Elke dinsdag is het zijn beurt om voor de kinderen te zorgen terwijl mama gaat werken. Ze vroeg dan ook elke keer om een foto om te zien of hun kindje oké was.

Elke week maakt Kenny een foto van hun kindjes in allerlei absurde avonturen. Hij bewerkt de foto zodat het lijkt dat de kindjes in verschillende gevaarlijke situaties terecht zijn gekomen. Intussen heeft hij al zijn foto's verzameld op zijn Instagram account @onadventurewithdad, dat wereldwijde media-aandacht kreeg.

En ook in een boek! Daarin bundelt hij zijn meest hilarische foto's en deelt hij ook al zijn 'tips' voor (toekomstige) vaders. Van zijn eigen prioriteitenlijst tijdens de bevalling tot huishoudelijke taken met de kids. Lachen verzekerd!

Bekijk het boek

 

5. Bij mij zou het niet waar zijn

Bij mij zou het niet waar zijn

Ha, we wisten allemaal perfect hoe we het zouden aanpakken … tot we mama of papa werden. Hopla, alle illusies van het ouderschap doorgeprikt! 'Bij mij zou het niet waar zijn'.

Elle De Leeuw heeft het honderden keren gedacht wanneer ze hoorde hoe er bij sommige zwangere vrouwen ineens een steekje los leek te zitten, of wanneer ze een mama in een onverstaanbare taal tegen haar baby hoorde brabbelen.

Ze vertelt op een komische manier over 23 situaties die volledig anders liepen dan gepland. Eerlijke, herkenbare en hilarische anekdotes die duidelijk maken dat je het ouderschap niet kunt plannen.

Het perfecte boek voor aanstaande ouders die op dat moment nog denken 'Bij mij zou het niet waar zijn', of voor ouders die ondertussen al aan den lijve hebben ondervonden dat het dus allemaal tóch waar is.

Bekijk het boek

 

6. 366x mama zijn

scheurkalender

Mama ben je elke dag. Mama zijn is … elke dag bijzonder! Bijzonder fijn, vermoeiend, uitdagend, liefdevol …

Met deze kalender begin je elke dag met een glimlach op je gezicht, dankzij de grappige, ontroerende en herkenbare uitspraken.

Bekijk de kalender

 

7. Ouders komen van Mars

ouders komen van mars

Ah, het ouderschap. Wat een prachtige, verrassende, uitdagende fulltime bezigheid! Misschien dacht je: ik heb het overleefd, de tropenjaren. Geen ‘team no sleep’ meer, eindelijk een zelfstandig kind in huis met wie je interessante gesprekken kan voeren en leuke uitstappen kan doen. Heerlijk ... die volle vijf minuten rust in de opvoeding.

Helaas! Krijg je gepresenteerd: een heerlijk kopje kakelverse hormonen. Met een werkelijk unieke blend: de TIENER.

Hoe komt het dat je het ene moment een dikke, hartverwarmende knuffel krijgt om vervolgens 10 minuten later doodgebliksemd te worden? Waarom praat je tiener honderduit met de buurman en nog geen twee woorden met jou? Hoe krijg je je tiener gemotiveerd om dat vervloekte huiswerk te maken?

Aan de hand van een 20-tal typische doch onbegrijpelijke gedragingen/uitspraken van tieners gaan we op zoek naar antwoorden. Met behulp van experts, uiteraard. Die weten hopelijk meer!

Bekijk het boek

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes