Kaat

De schaduw

29/06/2022

Ik heb niet één schaduw maar twee. Eentje op mijn maat, en eentje half zo groot. Soms loop ik tegen de muren op omdat die tweede schaduw me werkelijk overal volgt. Ik zit nog maar twee minuutjes op het toilet of ik zie al twee donkere vlekken verschijnen aan de kier onder de deur … Ik weet dat het de stiekeme voetjes zijn van schaduw nummer twee. 

Elke keer volgen ze me ook de berging in, al weet de schaduw zeer goed dat er niet veel spannender te beleven valt dan een zoektocht naar een blik gepelde tomaten of een speeddate met de wasmachine. De schaduw volgt me ook in de zetel. Dat plekje zo vlak naast mij, en met vlak naast bedoel ik eigenlijk op mij, is steevast te aanlokkelijk. Gezellige kussens en knusse dekentjes kunnen niet baten. Ik ben het zachtste plekje. 

Ik ben niet altijd het beste gezelschap voor mijn schaduw. Overprikkeld na een lange werkdag, erger ik me soms blauw aan zijn stalkgedrag en herhaaldelijk stuur ik hem wandelen. 

Maar weet je wat het strafste is? Ik ben ondertussen zo gewend aan die kleine schaduw dat ik hem mis als hij er niet is. Dan kijk ik over mijn schouder in volle verwachting om hem daar te zien staan … maar zie ik enkel onze kat achter me, rollend op de vloer om aandacht. De laatste tijd gebeurt dat vaker en vaker. Gisteren nog wilde ik een grapje maken tegen mijn tweede schaduw, om vast te stellen dat ik tegen de stofzuiger stond te praten. 

Zou de schaduw nu iemand anders volgen? 

Ik mis hem. En besef hoe mooi het eigenlijk is, dat het enige wat hij wil, is om dicht bij mij te zijn. Maar eigenlijk ben ik ook een beetje fier op hem en zijn stoere intocht in de wijde wereld … Ik wens hem toe dat hij pal in het zonlicht durft gaan staan. Ik hoop dat hij weet dat ik er altijd ben voor hem, en dat ik het plekje, zo vlak naast me, of net iets verder, altijd warm zal houden. 

 

Deze blog verscheen eerder op Katesworld
 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes