5541fi.jpg

Waarom het leven van een moeder niet veel verschilt van dat van een bejaarde

15/05/2023

Moeders en bejaarden, ze hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou merken. Ik vertel je waarom:

1. Een gestructureerde dag

Iedere dag opstaan op hetzelfde moment, vaste maaltijden en tussendoortjes en uiteraard avondeten om 17u30. Daarna een vast badmoment en slaapritueel.

En om het einde van de dag te kunnen halen (meestal zo rond 21 uur), is ook een middagdutje verplichte kost.

2. Entertainment

Bejaarde mensen en hun soap, probeer er gewoon niet tussen te komen! Maar ook als moeder stem je elke dag af op dezelfde series. Het mag dan wel niet Sturm der Liebe zijn, maar een dagelijks weerzien met Dora, Nijntje of Uki is vaste prik.

3. Sociaal leven

Afspreken met vrienden gebeurt voornamelijk overdag. Lang leve de zondagse brunch, wandelingen op zaterdagnamiddag of eens uitgebreid gaan eten in de Ikea op woensdagmiddag.

4. Hobby’s

Als je toch al om 5 uur wakker bent, is naar de markt gaan het hoogtepunt van de ochtend. Ook winkelen tijdens het spitsuur is iets dat we gemeenschappelijk hebben. Moeders hebben op dat uur pas door dat ze iets vergeten zijn voor het avondeten, en bejaarden, tja, wat doen die daar eigenlijk op dat uur nog?

5. Gezondheid

Als bejaarde én als moeder zal je nooit méér bij de dokter gezeten hebben dan in eender welke andere periode van je leven. Niet alleen neem je alle kwaaltjes van je kinderen over, maar ook de kans op een hartstilstand vergroot wanneer je kinderen krijgt. Voorzichtig aan doen is de boodschap!

6. Lichaam

Met rimpels zal het in het algemeen voor de moeder nog wel meevallen, maar grijze haren of een slap vel heeft zij minstens even veel als een zeventigplusser.

7. Slow life

Langzaam aan doen is het codewoord voor moeders en bejaarden. Niets overhaasten, veel wandelen, op bankjes uitrusten en af en toe eens erop uit trekken met de elektrische fiets. Samen met traagheid is ook stilte heel veel waard in het leven van een moeder en een bejaarde.

8. Op vakantie

Vakanties aan zee zijn voor beide doelgroepen de beste keuze. Je hoeft niet ver te rijden, het is er meestal niet zo heet als in het binnenland en wat heb je meer nodig dan een dijk waar het ene na het andere ijssalon te vinden is?

Conclusie: als je als moeder je sociale kring wil uitbreiden, ga je best eerst eens langs in het rusthuis. Bezoekjes daar worden het nieuwe Tinder!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes