5306fi.jpg

Waarom ik weleens een peuter zou willen zijn voor een dag

23/04/2024

Er wordt weleens gevraagd: “Stel dat je voor één dag iemand anders zou mogen zijn, wie zou je dan kiezen?” Misschien verklaar je me gek, maar waarschijnlijk zou ik dan gewoon kiezen voor ‘een peuter’. Waarom dan wel? Omdat me dat een fantastische dag lijkt!

’s Morgens slaap ik zolang ik wil. En als ik wakker ben, dan laat ik dat enthousiast weten aan al mijn huisgenoten: “Ik ben waaaaakkeeeeeer!” Vervolgens word ik aangekleed, terwijl ik zelf niets hoef te doen. Maar om het toch een beetje leuk te houden, probeer ik een potje ochtendgymnastiek te doen terwijl mijn man me in mijn skinny probeert te wurmen. Het aankleden is natuurlijk niet compleet zonder een kleine driftbui omdat ik die andere t-shirt wil aandoen. Wat denkt hij wel?!

De cornflakes vliegen door de lucht

Aan het ontbijt kies ik wat ik wil eten (na lang nadenken en veel aansporingen van mijn man): een boterham met choco. Om vervolgens na twee happen toch iets anders te willen. En nee, ik wil niet drinken uit dat glas! Als ik het vandaag toch voor het zeggen heb, dan wil ik dat andere glas.

Oeps, nu vliegen die cornflakes wel per ongeluk door de lucht zeker? Voor de fun gooi ik er ook nog mijn glas water over. Lachen! (Een beetje flauw wel van mijn man dat hij niet meelacht en de boel zuchtend staat op te ruimen. Wat een zuurpruim!)

Entertainment à gogo

De hele dag door word ik geëntertaind. Of ik wil kleuren? Ik krijg een kleurplaat onder mijn neus (nee, niet Fabrizio ;-) ) en krabbel erop los. Als ik het groene kleurpotlood niet vind, zet ik het op een brullen. En als iemand zijn vinger durft uit te steken naar mijn kleurtjes, dan duw ik een potlood in zijn oog. Wanneer ik er genoeg van heb, zet ik het opnieuw op een brullen. Dat ik me verveel!

Mijn man komt aandraven met boxen vol Duplo en Playmobil, speelt een spelletje met me en leest een dozijn boekjes voor terwijl hij het eten op de tafel tovert. Als ik moe begin te worden, mag ik gewoon een dutje doen. Zalig! En het is helemaal oké om daarna slecht gehumeurd weer op te staan. Een bordje fruit zorgt ervoor dat ik weer wat vrolijker word. Maar ik wil alleen aardbeien en frambozen. En die wil ik met mijn handen eten, en tot moes nijpen. (Hé, ik moet de was niet doen vandaag, dus ik lig er niet wakker van!)

Ik begin opnieuw te brullen dat ik me verveel. Uiteindelijk rijdt mijn man naar de binnenspeeltuin om van mijn gezeur af te zijn. Ha, opzet geslaagd! Uitgelaten spring ik in het ballenbad. Ik gooi de ballen in het rond en leef me helemaal uit. En als ik eens lief kijk naar mijn man, krijg ik misschien wel een fruitsapje. Of Fristi! En een pannenkoek!

Onderuitgezakt in de zetel

Onderweg naar huis ben ik zo moe dat ik uitgeput in slaap val. Thuisgekomen trekt mijn man mijn schoenen uit, terwijl ik gewoon lui onderuitgezakt in de zetel mag zitten. Ik mag nog even naar de televisie kijken. Gelukkig ben ik er een kei in om mijn man te manipuleren om nog wat langer op te mogen blijven, zodat ik nog een paar afleveringen van mijn favoriete serie kan bekijken.

Bedtijd

Als het toch écht bedtijd is, draagt mijn man me naar boven. Tanden poetsen, pyjama aan, wat springen op mijn bed, nog een verhaaltje (en nóg eentje!) en een nachtzoen (en nóg eentje, en nog een allerlaatste!). Mijn man nog even terugroepen omdat ik geen glas water naast mijn bed heb staan. En hem dan nog eens terugroepen omdat mijn knuffel onder het bed is gevallen.

Ik soes zalig weg. Wat een heerlijke dag was dat!

 

Deze blog verscheen eerder op MAMoiselle Blogt.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes