4511fi.jpg

15 signalen dat mama een wijntje heeft verdiend

21/03/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Natuurlijk willen we hier geen pleidooi houden voor liters alcohol tot je erbij neervalt. Maar laat ons eerlijk zijn, af en toe hebben we toch wel een lekker glaasje wijn verdiend (of een decadent stuk chocolade voor wie geen fan is van wijn). Gewoon, omdat we toch heel wat werk verzetten als mama. En omdat het soms toch vermoeiend is allemaal. Onderstaande situaties rechtvaardigen in elk geval een goed glas wijn, vind je niet?

 1. Als je bezig bent met potjestraining, en je de hele dag bezig bent met plasjes op te kuisen en natte broeken te wassen. En je heel hard probeert om de hele tijd je glimlach en geduld te bewaren. Met wisselend succes.
 2. Als je kind op het sublieme idee komt om op de muur te tekenen. Drie keer raden wie dat mag oplossen …
 3. Als je begint te begrijpen wat peuterpuberteit inhoudt. En het dus tot je doordringt dat die fase écht geen urban legend is.
 4. En als je merkt dat er ook zoiets bestaat als een kleuterpuberteit. Nee, je bent er niet op 1-2-3 vanaf, van die fase!
 5. Als je zoon de zak kattenvoeding heeft gevonden, en er niet beter op vindt dan de kattenbrokjes als confetti te gebruiken. Hoera, ’t is feest!
 6. Als je een hele vakantie tussen die kleine schatjes vertoeft. En je heel hard geniet van al die quality time, maar je stiekem toch ook een beetje … eh … moe bent. En je eigenlijk wel nood hebt aan een vakantie om te bekomen van de vakantie ;-).
 7. Als je de nacht voordien meer dan drie keer bent moeten opstaan voor je mini-me(s). En je jezelf dus door de dag moet slepen en je tolerantieniveau net iets te laag staat. Een klein beetje maar hoor!
 8. Als je een zoveelste poging doet om een mooie gezinsfoto te maken. Om die poging weer te staken na 26 mislukte foto’s omdat broer en zus niet willen stilstaan, omdat ze wegkijken van de camera of omdat ze elkaar uiteindelijk in de haren vliegen.
 9. Als je subtiel beledigd wordt door je kleine schatje. 'Mama, zit er een baby in je buik? Nee?! Maar waarom is je buik dan zo dik?'
 10. Als je net ontdekt hebt dat je baby een explosieve pamper heeft geproduceerd, van het soort waarvan je je afvraagt hoe ze dat in godsnaam doen, zo helemaal tot in hun nek. En waarbij je eigenlijk echt niet weet hoe je daar nu moet aan beginnen …
 11. Als je een succesvolle vakantieplanning hebt opgesteld voor de zomer. Verlof hier, vakantiekampje daar, oma ginder. Het is een complex wiskundig vraagstuk, dus het is vrij geniaal als je een oplossing vindt!
 12. Als je ziek bent, maar je gewoon moet blijven doorgaan zodat alles op rolletjes blijft lopen. (In dit geval mag je dat glas wijn met uitstel consumeren!)
 13. Of als je kindertjes elkaar afwisselen in ziek zijn. En jij dus als een zombie rondloopt door de onderbroken nachten, vijf keer opnieuw de lakens ververst wegens ondergekotst, en nog opvang moet zien te vinden ook.
 14. Als je kind een driftbui krijgt in het openbaar, en jij heel hard je best doet om kalm te blijven en je niets aan te trekken van al die starende blikken, terwijl het zweet je over de rug loopt.
 15. Als je huishouden ontploft lijkt en je veel zin hebt om te beginnen wenen als je die overvolle wasmand en die lege koelkast ziet. You can do it!

Redenen genoeg voor een glaasje wijn! Cheers :-).

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes