4519fi.jpg

20 dingen die herkenbaar zijn als je mama bent van twee kleine kindjes (en licht vermoeid)

12/12/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Heb je twee kleine kindjes? Dan zou het weleens heel goed kunnen dat deze 20 dingen je nogal bekend in de oren klinken ;-).

 1. Je hebt je neergelegd bij de chaos. Terwijl je vroeger nog probeerde om ’s avonds al het speelgoed op te ruimen, zie je nu in dat dat complete tijdsverspilling is. En tijd is waardevol, héél waardevol!
 2. Een draagzak of –doek is je nieuwe beste vriend. Het is dé manier om op pad te gaan met twee kindjes (en ja, het kan al eens gebeuren dat er dan wat kruimeltjes op het hoofdje van je baby vallen. Da’s net het voordeel van handsfree baby-dragen: ondertussen doe je alles wat er moet gebeuren. Ook eten dus.)
 3. Je stelt jezelf regelmatig de vraag hoe je vroeger in godsnaam kon denken dat je gestresseerd of moe was, of weinig tijd had. Serieus?!
 4. Je neemt honderden foto’s. Of zelfs duizenden. Met als resultaat dat het geheugen van je smartphone voortdurend vol is. En het is niet evident om dan foto’s van je allerliefste schatjes te beginnen wissen …
 5. Sommige dagen heb je alles onder controle: wanneer de kindjes hun dutje doen, wat er op het menu staat, … Maar meestal doe je eigenlijk maar iets. Oeps!
 6. Als je ergens de lift moet pakken met een dubbele buggy, dan erger je je mateloos aan al die mensen zonder kinderen die één verdiep hoger moeten gaan. Serieus, moeten mama’s daarom staan wachten? Er bestaan trappen hoor!
 7. Je bedenkt je dat een iPad voor een peuter of kleuter eigenlijk toch niet zo’n slecht idee is. Gewoon omdat het educatief is natuurlijk ;-).
 8. Je hebt je erbij neergelegd dat moe zijn een deel is van het leven. Je was gisteren moe, je bent vandaag moe, en morgen zal je wellicht nog altijd moe zijn. En zo zie je er ook uit.
 9. Je wil de tijd wanhopig vasthouden, en je kindje zo lang mogelijk baby laten zijn. De tijd glipt zo snel weg dat je er lichtjes wanhopig van wordt.
 10. Je komt tot de conclusie dat de leeftijd die vermeld staat op speelgoed totaal overschat wordt. Baby vindt het veel leuker om met het speelgoed van grote broer of grote zus te spelen (al vindt die laatste dat meestal net iets minder leuk).
 11. Je hebt al overwogen om een spaarkaart te vragen aan de kinderarts. Zo eentje waarbij je de elfde keer gratis mag langsgaan. Het zou opbrengen, dat alleszins wel…
 12. Je bent de hele dag bezig met eten maken voor je peuter, en vervolgens met dat eten van de grond (en uit het haar van je peuter) te plukken. En meestal eet jij uiteindelijk zelf maar dat zorgvuldig gemaakte eten op…
 13. Me-time heeft een volledig nieuwe invulling gekregen. Die vijf minuutjes dat je alleen naar het toilet kan bijvoorbeeld, of dat kwartiertje nadat je de kinderen in bed hebt gestoken en voordat je zelf in slaap valt in de zetel.
 14. Maar toch wil je niet vroeg in je bed kruipen, omdat die uurtjes net de enige zijn die je voor jezelf hebt. Oh dilemma: vermoeidheid of geen me-time, wat moet een mens kiezen?
 15. Je investeert in vriendschappen met andere mama’s. Want playdates, wat een hemels geschenk is dat! De kindjes entertainen elkaar, waardoor er soms zowaar tijd overblijft voor een volwassen gesprek.
 16. Je hebt het opgegeven om te proberen op tijd te komen. En je gelooft het zelf al niet meer als je zegt over vijf minuutjes klaar te zijn. Ach ja, je hebt een goed excuus, toch?
 17. Vochtige doekjes zijn je ontdekking van de eeuw. Je gebruikt ze tegenwoordig voor alles en bent dan ook een grootverbruiker geworden.
 18. Een succesvolle dag? Dat is een dag waarop je twee kindjes tegelijk een dutje doen. Liefst een lange dut, dat spreekt voor zich.
 19. Je gooit een mentale high five naar elke andere mama van twee kindjes die je tegenkomt. Zéker als haar peutertje net een driftbui heeft. En als je een mama ziet met drie of meer kindjes, dan kan je alleen maar een diepe buiging maken. R.E.S.P.E.C.T!
 20. Wanneer je peuter een kusje geeft aan je baby, dan smelt je. En wanneer je baby zit te schaterlachen terwijl hij/zij naar grote broer/zus kijkt, dan ontploft je hart bijna. En dan weet je dat je beslissing om voor een tweede kindje te gaan de allerbeste beslissing ooit was :-).

 

Bron: The Huffington Post