8030fi.jpg

Gespot, getest en fan: avocadobalsem voor het hele gezin + WIN een pakket van Mustela t.w.v. € 40

22/03/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Of wij last hebben van een droge huid? Sta me toe te zeggen dat dit een understatement is. Zowel ikzelf als mijn 3-jarige kleuter hebben een extreem droge huid – ik zelfs een atopische huid. Er wordt hier nogal wat gesmeerd. En sinds kort met een nieuwe balsem van Mustela. Pas ontdekt en meteen toegevoegd aan ons onmisbare hydratatie-arsenaal.

Mustela multifunctionele balsem avocado

Avocadokracht voor het hele gezin

Ik ontdekte een nieuwe balsem in het aanbod van Mustela (waarvan we hier sowieso al fan zijn :-)). Een multifunctionele balsem met 3 avocado-extracten, die alle droge lichaamzones, zoals handen, voeten, gezicht … voedt en beschermt. En niet alleen die van de kleinsten in huis, maar van het hele gezin. Die van mij dus ook!

Wat mij meteen aansprak: het is een op en top bioproduct met 99,7 % ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Geen toegevoegd geurtje of parfum, enkel de geur die op natuurlijke wijze wordt afgegeven door de avocado. Mijn overgevoelige huid maakt instant een vreugdesprongetje.

Ik kan je namelijk verzekeren: ze zag in al die jaren een bonte verzameling van crèmes passeren. En heeft daar vaak stevig op gefoeterd én gereageerd. Met de nodige extra eczeem van dien. Maar als ik deze balsem smeer … voel ik mijn vel echt gelukzalig glimlachen. Geen uitslag, geen jeuk of irritatie. Meer van dat!

Ook het velletje van onze jongste spruit is een pak blijer met deze avocadobalsem. Zelf kan ik zo’n droge en gevoelige huid na al die jaren plaatsen, maar mijn hart breekt elke keer al ik zie hoe hij worstelt met die lastige jeuk op droge plekken. Eventjes smeren en hop, klaar voor een dag vol plezier. Geen plakkerig gedoe, maar een makkelijk uit te smeren en zachte zalf die meteen hydrateert en de huid soepel maakt. 

3 redenen waarom avocado goed is voor je huid

In de balsem van Mustela zitten 3 avocado-extracten verwerkt: vierge avocado-olie, suikers en polyfenolen (antioxidanten). Avocado, en dan vooral de olie, is een zegen voor de huid. Het helpt om de hydratatie zoveel mogelijk te behouden. Bovendien werkt avocado verzachtend en ontstekingsremmend. En het zit vol anti-oxidanten.

De 3 belangrijkste voordelen van avocado voor je huid:

  1. Hydratatie: avocado hydrateert en voedt zeer goed. Wist je dat het vaak als ingrediënt wordt toegevoegd aan producten voor droog haar? Avocodo legt een dun laagje op je huid, waardoor het waterverlies voorkomt en je huid dus langer voedt en soepel houdt. Het is een welgekomen verlichting voor een droge of beschadigde huid. En mooi meegenomen: avocado helpt mee nieuwe, sterkere en gezonde huidcellen aanmaken.
  2. Goed tegen rode vlekjes: avocado-olie werkt als een ontstekingsremmer. Door regelmatig avocado(-olie) te gebruiken, raken je huidcellen minder ontstoken. Het resultaat? Geen rode vlekjes meer en een kalmere huid. 
  3. Vol anti-oxidanten: dit zijn stoffen die vrije radicalen (agressieve stoffen die cellen en weefsel kunnen schaden) wegnemen en de schade ervan minimaliseren. Avocado bulkt van de vitamine C en E en beschermt je huid tegen externe omgevingsfactoren, zoals UV-straling of vervuiling. Pas op, het vervangt geen zonnecrème hé! Maar het kan je huid wel een extra wapen geven in de buitenlucht.

Duurzaam

Heel fijn om te weten: de avocado’s die gebruikt worden in de balsem zijn avocado’s die voorheen werden uitgesloten voor voedselcomsumptie. En zowel de pit, de schil als het vruchtvlees worden gebruikt. Niks verspilling dus. Dat maakt me extra blij als ik de crème uitsmeer. Echt waar.  

WIN een Mustela-pakket t.w.v. € 40

Kan jullie huid ook wel een boost gebruiken? Wij mogen 3 pakketten van Mustela t.w.v. € 40 weggeven.

Elk pakket bevat:

  • 1 multifunctionele balsem
  • 1 wasolie
  • 1 massage-olie

Deze wedstrijd is intussen afgelopen. 

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Mustela. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.