4725fi.jpg

Grootouders die voor hun kleinkinderen zorgen leven gemiddeld 5 jaar langer

29/11/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Goed nieuws voor alle oma’s en opa’s die geregeld op hun kleinkinderen letten, want dat zou een positief effect hebben op hun gezondheid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zij gemiddeld langer leven dan leeftijdsgenoten die dat niet doen. 

Vijf jaar langer leven

Tijdens het onderzoek werden meer dan 500 senioren tussen de 70 en 103 jaar bestudeerd. En de resultaten daarbij zijn opmerkelijk: grootouders die geregeld op hun kleinkinderen passen leven gemiddeld wel vijf jaar langer dan hun leeftijdsgenoten die dat niet doen. Bovendien blijken ook mensen die in een kinderopvang of als verpleger werkten gemiddeld drie jaar langer te leven.

Niet overdrijven

Opgepast, de wetenschappers geven ook mee dat té vaak moeten oppassen dan weer voor stress zorgt bij de grootouders. Het kan dus geenszins de bedoeling zijn om je kinderen te pas en te onpas bij je ouders of schoonouders te dumpen. Zoals altijd geldt: ga voor de gulden middenweg. Maar bij een gezonde balans heeft babysitten op de kleinkinderen dus in elk geval wel een positieve invloed op de (mentale) gezondheid.

 

Bron: Ouders van nu.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes