3125fi.jpg

Hoe ontsnap ik aan die verdraaide drukte in mijn hoofd?

27/05/2024

Vaak kan ik de slaap niet vatten. Soms probeer ik me zo hard te ontspannen 's avonds dat ik zelfs totaal opgejaagd onder de wol kruip. Hoe doen die andere moeders dat toch?! 

Wanneer wordt het stil?

'Kan je niet kalm wakker liggen?' bromt hij. 'En geef me mijn deel van het laken terug.' ‘Ik vind mijn rust niet!’, antwoord ik terwijl ik de lakens weer naar me toe trek.

Volgens mij kan je te moe zijn om te slapen. Ik ben van nature een slechte slaper. Ik kan mijn hoofd niet zomaar leegmaken. 'Het is nochtans simpel, denk gewoon even aan niets', fluistert de man terwijl hij nog meer laken steelt.

Maar er is zo veel om over te piekeren!

Zou ik niet …?

Onze dochter sukkelt met een verkoudheid. Ze kucht de hele tijd. Daar gaat het dus al mis. 'Hoest ze wel normaal?' Ik begin te waken … Daarna schieten mijn gedachten zowat alle kanten op.

'De keukenkraan geeft tegenwoordig een slappe straal ...’ ‘Heb ik de deur wel op slot gedraaid?’ ‘Ik moet dringend eens op bezoek bij overgrootmoeder.’ ‘Ik zou toch wat meer moeten sporten.’ ‘Heb ik de wekker wel gezet?’ ‘Zou ik mijn alarm niet wat vroeger zetten?'

En als je het uur aanpast, zie je tot op de minuut hoeveel je slaap in het beste geval nog kan halen. Je zou van minder in een stresskramp schieten.  

Ik vraag me af of er trucjes zijn om het écht stil te laten worden in mijn hoofd.Zodat mijn nachtrust enkel nog verstoord wordt door een hoestende dochter. En de man. Die nu niet langer fluistert, maar snurkt. Zucht …

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes