Mama en dochter knuffelen

Ja, je bent een goede mama. Ook als je slechte dagen hebt

25/06/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Vandaag had ik een goede mama-dag. Je weet wel, het soort dag waarop je boodschappen doet zonder peutercrisis, waarop de kindjes mooi fruit en groenten eten en je iets Pinterestwaardigs ineenknutselt.

Mijn bengels hielden hun kleren proper, speelden lieflijk samen en er waren geen toiletaccidentjes. Yes, het soort dag waarop je tegen de avond denkt: ik heb dat moederschap goed onder de knie!

Op sommige dagen ...

Spijtig genoeg … gaat het niet elke dag zo goed. Hoe goed iemands leven er vanop de zijlijn ook uitziet, niemand heeft elke dag een goede mama-dag!

Op sommige dagen – oké, de meeste ;-) – tel ik de minuten af tot mijn man thuiskomt van het werk. Ik kijk om 14 uur naar de klok en vraag me af hoe ik het nog 3 uur lang ga uithouden met mijn schattige, maar lichtjes destructieve peuters.

Op sommige dagen hangt er yoghurt op mijn kinderen hun gezicht … van bij het ontbijt tot wanneer ze gaan slapen. Gewoon omdat ik vergeet om hun smoeltjes af te kuisen omdat ik met 20 andere dingen in huis tegelijk bezig ben.

Op sommige dagen verlies ik mijn koelbloedigheid en kalmte en sluit ik mezelf even op in het toilet om wat personal space te hebben. Terwijl de kinderen natuurlijk op de deur kloppen en roepen om mama.

“Iedereen heeft slechte mama-dagen. Ze horen gewoon bij het moederschap.”

 

Géén slechte mama!

Maar: een slechte mama-dag maakt van jou geen slechte mama!

Als je kinderen naar Frozen kijken en chocolade eten voor 9 uur ’s ochtends, ben je geen slechte mama.

Als je peuter loopt te tieren dat hij je niet meer graag heeft terwijl hij er een driftbui bovenop gooit in de supermarkt omdat je geen frisdrank koopt, ben je geen slechte mama.

Als je baby om 17 uur nog rondloopt in pyjama, ben je geen slechte mama.

Je ziet je kinderen graag, zelfs wanneer hun overgeefsel in je haar hangt, hun pipi niet in maar naast het potje belandt en ze een hele doos granola uitkieperen over de keukenvloer nét voor je moet vertrekken.

Vasthouden

Slechte dagen zullen er altijd zijn. Ze maken deel uit van de onvoorspelbaarheid van het ouderschap. En als je een volledige doos chocoladekoekjes leeg eet zodra je kinderen in bed liggen, dan ga je mij geen enkel oordeel horen vellen. Dat overkomt mij ook, regelmatig zelfs.

Dus, ik ga het gevoel van mijn goede mama-dag vasthouden. Want wie weet wat de dag morgen brengt. Het zijn die goede dagen die ons door de slecht(er)e helpen.

Dat, en chocolade(koekjes).

 

Chelsea Johnson, mama van twee peuters

Bron: vrij vertaald naar Mother.ly

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes