2705fi.jpg

Me-time voor een gescheiden mama

5/07/2022

Me-time is voor eender welke mama al moeilijk te verkrijgen, maar voor een gescheiden en alleenstaande mama wordt dat blijkbaar nog een tikje moeilijker... Zeker omdat je alle karweitjes in huis zelf moet doen. 

De klusjes in huis

Een poetsvrouw kan ik me door de scheiding niet meteen veroorloven, dus poets ik zelf. Maar ik poets alleen als ik zin heb: ik trek het me niet te fel aan als er eens wat stof ligt. Ik poets dus zeker niet elke week, maar om de veertien dagen, als de kinderen bij hun vader zijn. Je zou dan denken dat ik juist in dat weekend iets voor mezelf zou doen, maar het komt er eigenlijk niet echt van… Als de kinderen thuis zijn, wil ik iets met hen doen en als ze er niet zijn, doe ik iets voor het huishouden. 

Sporten en relaxen

Ik ga wel één keer per week zwemmen, maar zelfs dat is eigenlijk niet volledig ter ontspanning: het gaat om een heuse zwemtraining met trainer, en ik wil me dan ook helemaal geven. Daarnaast ga ik nog één keer per week joggen met een vriendin. Ik laat de kinderen dan bij haar echtgenoot, die dan niet alleen voor zijn kinderen, maar gelukkig ook voor die van mij zorgt. 

Dus ja, veel sprake van me-time is er niet.

Mijn echte verwenmoment

Maar weet je waarvan ik eigenlijk nog het meest geniet? Om op zaterdagavond, in het weekend dat de kinderen niet bij mij zijn, rustig naar de televisie te kijken zonder om de tien minuten gestoord te worden door een zoon die niet goed kan slapen (het is echt een problematisch slechte slaper). 

Het kan ongelooflijk saai klinken, en ik denk dan ook vaak bij mezelf: ‘Moet ik nu eigenlijk niet aan het uitgaan zijn, nieuwe mensen ontmoeten?’ 

Maar dan kruip ik nog wat dieper onder mijn dekentje en zap ik naar hartenlust verder, genietend van de rust en stilte na een week van hard werken. Gewoon effe niets moeten, dat is toch al zalig genoeg?

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes