Waer Waters wellness

UITGETEST: Waer Waters, onze ultieme tip voor me-time voor mama

31/03/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

De lente die maar niet helemaal op gang lijkt te willen komen – terwijl we die wintertoestanden zo beu zijn. De ratrace, zowat elke dag. Je job, huishouden, gezin en sociaal leven combineren. Neen, we willen niet de zeur uithangen, maar nu en dan heeft mama's batterij nood aan een stevige oplaadbeurt! En daarvoor hebben wij een mega-aanrader uitgetest. Speciaal voor jullie hé ;-).

We trokken er een dagje op uit naar Waer Waters  in Groot-Bijgaarden (Dilbeek), een thermencomplex waar je werkelijk niets tekortkomt. Je kan er terecht voor een kort of lang moment van me-time tot zelfs een weekendje weg – er is een hotel aan verbonden.

Relaxen in de wellness, sporten in de fitness, eten en slapen: mix en match voor jouw ideale ontspanningscocktail.

Alles loslaten

Waer Waters yoga sessie

11 uur. Voor we de talrijke sauna’s, stoombaden, whirlpools en zwembaden gaan ontdekken, duiken nog de relaxende ruimte in voor een sessie Yin Yoga. Het pérfecte begin van ons dagje wellness.

Je zit en/of ligt in de juiste houding. Je let op je ademhaling. Je laat je lichaam bepalen hoe ver je kan gaan en welke bewegingen je aankan. Meer niet. En toch gebeurt er vanalles.

Door op te gaan in de verschillende houdingen die de lesgeefster aangeeft, voelen we hoe er meer ruimte ontstaat. Ruimte om al die dagelijkse spanning en stress weg te laten ebben. Om gewoon te luisteren naar je lichaam en te doen wat het op dat moment van je vraagt.

Geloof ons, er zijn een paar ‘stresskiekens’ onder ons ;-). Een uurtje later is die stress verdwenen. Helemaal klaar dus voor de rest van de ontspanning.

Bring on that buffet!

Maar de klok slaat 12 uur. En aan onze maag hangt een intern uurwerkje, dus we brengen eerst een bezoekje aan het restaurant. Het is een ware strijd … om te kiezen waarmee we eerst beginnen.

Een rijkelijk buffet staat klaar, koud en warm. Voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Onbeperkt. Hadden we al gezegd dat wij Mama Bazen niet alleen houden van een dagje wellness, maar ook van lekker eten? Wel, dat konden we dus ook meer dan afvinken.

Wellness met de grote W

Mama in wellness Waer Waters

Voldaan na onze heerlijke lunch. Tijd om te bekomen ;-). Het resort dat maar liefst 12 000 vierkante meter aan zenmogelijkheden biedt. Je kiest zelf wat en hoe je alles beleeft.

Er zijn drie zones. Je pikt er de atmosfeer uit die jij wil tussen de sauna’s, baden en rustplaatsen. In de geklede zone Unite (fluisterzone) ervaar je alles je onder vrienden van een deugddoend relaxmoment.

Daar kon je ons de hele namiddag terugvinden. Gezellig genieten, maar ook wat bijpraten. En tussendoor een drankje in de bar? Dat hoef je ons geen twee keer te vragen.

Zo nu en dan ontsnapte er iemand naar de gekledezone Zen, waar je tot rust komt in totale stilte. Niet omdat we elkaars getater beu waren – nooit ;-) – maar om even compleet alles los te laten. En een geluid te horen dat we thuis nooit meer tegenkomen: stilte.

Beleef je wellness liever pur sang? Dan kan je kiezen voor de naaktzone Re-energize (fluisterzone). Laat je zinnentuigen prikkelen door een Noors naakt saunaconcept in open lucht.

In elke zone kan je ook deelnemen aan opgiet-, scrub- en meditatiesessies. En wil je het compleet maken? Boek dan zeker ook een heerlijke lichaamsbehandeling. Je stapt er compleet herboren buiten.

 

Alle info vind je op de website van Waer Waters.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes