papa baby

10 van jullie eigen toptips voor (toekomstige) papa’s

27/02/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Arno Van de Velde, oftewel Arnoleon, brengt met De Papa Handleiding een heerlijk herkenbaar boek voor (toekomstige) papa’s. Het is een boek  boordevol tips & tricks voor de eerste duizend dagen als papa, met een grote portie humor. We waren eens benieuwd naar jullie eigen tips voor papa’s, en delen graag de leukste! 

  1. Dorien: Lieve papa’s in spe, gebruik het woord WIJ altijd en overal, behalve TIJDENS DE BEVALLING! 
  2. Tinne: Als je kindje moet gaan slapen, zeg dan dat hij/zij zich boven moet verstoppen. Onze kleuter vindt als enige verstopplaats de deken op haar bed en zo ligt ze zonder morren snel in bed. Werkt hier elke avond! 
  3. Athalie: Als je kindje een knuffeldoekje met tutje heeft, zorg dan voor een vijftal extra exemplaren. Zo heb je er eentje voor bij de grootouders, in de auto, in de luiertas … zodat er op elk moment troost is indien nodig. 
  4. Linde: Mijn man is ervan overtuigd dat hij beter tegen kaka-geur kan als hij zijn t-shirt over zijn  neus trekt … 
  5. Lore: Tip om siroop toe te dienen aan je baby – doe de siroop in het speentje van een papfles en laat je baby het zo opzuigen. 
  6. Sophie: Geef een peuter keuze uit twee opties in plaats van te vragen of hij iets wil doen, anders krijg je gegarandeerd een ‘neen’ als antwoord. Vraag bijvoorbeeld: ‘Welke t-shirt wil je aandoen, die of die?’ in plaats van ‘Gaan we je t-shirt aandoen?’ Kleine nuance, wereld van verschil! 
  7. Katrien: Wij hebben twee dochter die nogal show en drama kunnen verkopen. Af en t oe doen we dat met evenveel show en drama na en dat is een win-win. Ze stoppen ermee van pure verbazing, en wij zijn even alle frustraties kwijt! 
  8. Heidi: Choose your battles! 
  9. Philine: Laat je niet te hard van de wijs brengen door de adviezen in je omgeving en besef dat iedereen maar iets doet zonder te weten wat-ie eigenlijk aan het doen is. 
  10. Nina: Zodra je peuter wat dingetjes begrijpt, is het tijd om meester te worden in het S-P-E-L-L-E-N van woorden die een trigger kunnen zijn. Hoera voor k-o-e-k en s-a-p. Al kan een andere taal ook een aanrader zijn, want in lange woorden als s-p-e-e-l-t-u-i-n kan je anders al eens verloren raken … 

Meer lezen? 

Wil je meer lezen of heb je een cadeautje nodig voor een (aanstaande) papa? Meer info over De papa handleiding vind je hier

de papa handleiding

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes