Man en kind op koord tussen de bergen

De verhalen achter de foto’s van On adventure with dad

9/06/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Misschien heb je mijn foto’s weleens zien passeren. Als je geregeld op social media zit, dan is die kans er wel. Of misschien ook niet, en zullen deze foto’s misschien eerst even shockeren. Dat is alvast het eerste gevoel dat de meeste mensen ervaren. Maar al heel snel zal je zien dat het allemaal een creatieve grap is en dat niets is wat het lijkt. Een grap die twee jaar geleden ontstond bij de geboorte van mijn eerste kindje.

Het begon toen ons oudste dochtertje amper drie maanden oud was. Mijn vriendin moest terug aan het werk na haar ouderschapsverlof en voor mij was het de eerste keer dat ik alleen voor ons kindje moest zorgen. Zoals waarschijnlijk elke moeder, vroeg ook mijn vriendin geregeld naar updates terwijl zij aan het werk was en ik een vrije dag had. Ze vroeg ook geregeld naar een foto om te zien of onze baby nog ok was. 

De eerste keer stuurde ik braaf een foto, maar de tweede keer wou ik het toch creatiever aanpakken. Ik had in het verleden al eens grappige plaatsjes gemaakt met fotoshop. Dus ik besloot mijn fotoshopkunsten terug boven te halen. Al snel ontstond onze eerste foto.

Dad on adventure

Op deze foto is ons dochtertje Alix nog maar drie maanden en kon ze nog niet zelfstandig rechtzitten. Dit alleen al was reden genoeg om verwarring bij mijn vriendin te zaaien. Toen ze deze foto aankreeg, spookten er direct honderd vragen door haar hoofd. ‘Hoe heb je deze foto gemaakt?’ Ze liet de foto aan haar collega’s zien en één voor één vonden ze het grappig. Ik kon het dus onmogelijk bij deze foto alleen laten.

Al snel begonnen de ideeën voor volgende foto’s te komen. Deze keer wou ik iets gekker en gevaarlijker overkomen. Maar het moest er natuurlijk dik genoeg op liggen zodat het wel duidelijk fake was. En zo kwam ik af met deze foto:

Dad on adventure

Het werd snel een wekelijkse gewoonte. Elke dinsdag maakte ik een nieuwe foto om mijn vriendin te plagen. Onze nauwe omgeving vond het geweldig. Zo geweldig dat ik een Instagramaccount creëerde: @onadventurewithdad. Hier konden onze vrienden, familie en collega’s onze nieuwste foto’s zien. En al snel had ik een hele collectie.

Tot op een gegeven moment mijn foto’s opgepikt werden door zowel de lokale media als internetsites zoals Reddit en 9Gag. Mijn pagina ging plots van 200 naar 1000 volgers. En van 1000 naar 10.000. En het bleef maar gaan.

Man en kind op koord tussen de bergen

Dit was één van de laatste foto’s die we maakten voor we viraal gingen. En tot op vandaag is deze foto één van mijn favoriete foto’s. Ook omdat het moment zelf heel speels en leuk was. Alix vond het geweldig om in een speeltuin op een berg te lopen. En voor mij was het slechts een kwestie van achteraf bewerken om dit effect te verkrijgen.

Vanaf dat moment bleven de volgers maar toestromen. We deden continu interviews voor kranten of tv-zenders zoals VTM, RTL, NOS en zelfs FOX in de Verenigde Staten. Het was een drukte die ik nooit eerder had gekend.

Ondertussen zijn we twee jaar verder en we blijven vooruit denken. Ik heb ondertussen een hele collectie nieuwe foto’s gemaakt waarvan nog niet de helft van is uitgebracht. Een groot deel kan je zien in mijn boek dat recent is uitgekomen, een ander groot deel zal je de komende maanden nog ontdekken op mijn Instagrampagina. En daar komen zo nog een paar van mijn persoonlijke favorieten tussen.

Dad on adventure

Zo is dit één van mijn favoriete ideeën waar ik al lang mee in mijn hoofd zat. En toen we plots in Oostende een speelhal tegenkwamen, moest ik deze foto vlug maken. De kindjes waren eigenlijk al moe, maar toen ze binnen kwamen en alle lichtjes zagen, hadden ze alle energie terug gevonden. Alix moest per se op elk knopje duwen, en dat zie je ook in de rechter-beneden hoek. De foto zelf nemen was in enkele seconden gebeurd – het moest ook snel gaan. Het bewerken was meer een uitdaging. Maar uiteindelijk ben ik wel tevreden met het resultaat, wetende hoe snel het moest gaan ter plaatse.

En als afsluiter wil ik nog een andere favoriet laten zien:

Dad on adventure

Deze foto is genomen met Aster, maar origineel had ik deze foto al eens gedaan met Alix. Op dat moment was ik nog niet zo hard bezig met de kwaliteit van foto’s, en dit heeft voor sommige foto’s een spijtige afloop gehad in de beginmaanden. Veel foto’s van toen hebben we onbewust meermaals gecomprimeerd waardoor de kwaliteit drastisch naar beneden is gegaan. En deze foto wou ik dus per se opnieuw doen.

Meer lezen? 

Dad on adventure boek

Benieuwd naar meer? In het boek On adventure with dad vind je nog veel meer hilarische foto’s én geweldige tips. 

Meer info vind je hier.
 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99