5054fi.jpg

Mama’s werken gemiddeld 98 uren per week

27/07/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Dat mama’s lange dagen maken en dat het werk nooit stopt, is niets nieuws onder de zon. Onlangs werd in Amerika onderzocht hoeveel mama’s nu eigenlijk precies werken. En dat resultaat is niet min: gemiddeld werken mama’s met kinderen tussen 5 en 12 jaar oud 98 uren per week, oftewel het equivalent van 2,5 voltijdse jobs.

Tijdens de studie werden 2.000 Amerikaanse mama’s met kinderen tussen 5 en 12 jaar oud gevolgd. Daaruit bleek dat zij gemiddeld 98 uren per week werken. Gemiddeld begint de werkdag van een mama om 6u23, en blijft het werk (huishoudelijk of job-gerelateerd) doorgaan tot 20u30. En voor velen klinkt dat dan waarschijnlijk nog als een goede dag ;-).

Het stopt nooit

Daarnaast bleek dat mama’s gemiddeld 1 uur en 7 minuten tijd voor zichzelf hebben per dag, als ze geluk hebben. Vier op de tien moeders gaf bovendien aan het gevoel te hebben dat het werk nooit ophoudt en dat ze constant bergop moeten lopen om het gezinsleven vlot te laten verlopen.

Lifesavers

Tijdens de studie werd er ook een top 20 opgesteld van dingen die het leven gemakkelijker maken voor een mama. In die lijst staan onder andere vochtige doekjes, veel koffie, een iPad, Netflix, de kunst om gelijk waar en wanneer een hazenslaapje te kunnen doen, wijn, en grootouders en/of een goede babysit om beroep op te kunnen doen.

Altijd moe?

Mocht je je dus weleens afvragen hoe het toch komt dat je altijd zo moe bent: daarom dus. Al zijn de resultaten van deze studie wellicht niet echt verrassend voor de meeste ouders, het blijft toch confronterend om de cijfers zwart op wit te zien staan. Schouderklopje voor onszelf, want we doen het toch maar allemaal. En remember: het is een fase, het is een fase, het is een fase… ;-)

 

Bron: Yahoo! News

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes