8102fi.jpg

Over de paas”vakantie”

26/04/2022

De paasvakantie had voor ons een hele reeks nieuwe ervaringen in petto. Voor het eerst sinds de tweeling er is, zijn we met z’n allen een weekje “op vakantie” geweest. En wat een avontuur was dat! De term die mijn man en ik op die week plakken is: uitdagend. Want op zich was het wel leuk, maar het was ook alles behalve ontspannend!

We vonden het ten eerste een goed idee om met drie kids een rit van zeven uur aan te gaan. Het plan was: heel erg vroeg vertrekken (om 5u) zodat de kids nog een paar uur zouden slapen in de auto. De werkelijkheid: geen van de drie heeft ook maar een minuut geslapen, de oudste vroeg elke vijf minuten of het nog lang was en de twins vonden dat brullen de gepaste optie was. Ik ben slecht opgestaan en ben in de auto steeds zieker geworden. Dus het was een TOPrit … Op zich hadden we een goed plan, maar de kids dachten anders over de uitvoering ervan!

Na uiteindelijk negen uur rijden (veel te veel stops) zijn we aangekomen. Ik moest doodziek met koorts gaan slapen en mijn man met drie vermoeide kids achterlaten. Het begin van onze vakantie was dus degelijk in de war gestuurd. Al een geluk was het maar een 24u-virus en stond ik na een stevige nacht een pak beter op de volgende ochtend.

De dagen waren gezapig gevuld met leuke uitstapjes naar zee, een eiland in de buurt, wandelen in het bos (wat uiteindelijk geen hit bleek te zijn, want uiteindelijk wou halfweg niemand meer stappen en waren wij pakezels). Maar het waren wel onze eerste avonturen als gezin van vijf!

De kids sliepen alle drie samen op één kamer ... Dat hadden we al eens gedaan en op zich vormde dat geen probleem. MAAR de twins vonden het DE ideale moment om erachter te komen hoe ze uit hun reisbedjes moest klimmen. Dat gecombineerd met een kamer die veel lichter was dan thuis, had als gevolg dat het ’s avonds tot standaard 21u groot jolijt was in de kinderkamer. In elkaars bedden kruipen, naar de woonkamer wandelen, stommiteiten in de kamer doen, etc.

‘s Ochtends stonden ze dan rond 6u aan ons bed. Buiten de vermoeiende avonden voor ons, had dit ook als gevolg dat alle kids mega oververmoeid waren op het einde van onze week en bijna onhandelbaar waren. Last minute pasten we onze plannen aan. Onze laatste uitstap werd geschrapt, want daar zou niemand iets aan hebben, en we reden maar naar huis.

Ik weet niet precies of we een verwachting hadden van die week. Misschien koesterden we de hoop dat het “op vakantie” toch wat anders/gemakkelijker zou zijn dan in het dagelijkse ritme. Maar de realiteit heeft ons snel met beide voeten stevig op de grond gezet: ook op vakantie is het werken.

Dus samengevat: het was uitdagend. Want het was op zich wel leuk en we hebben wel mooie momenten gehad, maar na die week waren zowel mijn man als ik vermoeider dan ervoor!

We hebben veel geleerd over wat we de volgende keer anders/beter kunnen doen zodat het voor ons maar ook voor de kinders gemakkelijker wordt - zoals een tablet met peppa pig in de auto en een tweetal dagen recup zonder kids na zo’n vakantie.

Eén ding staat vast: vakantie met meerdere kids is vermoeiend!

Hoe ervaren jullie vakantie met kinderen? En wat zijn jullie tips & tricks?

yara

Yara

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes