Deze salade is klaar in een wip, heel lekker én gezond. Ideaal als snelle lunch of als bijgerecht op een zomerse barbecue!
Dit heb je nodig
1 avocado
1 komkommer
1 limoen
peper en zout
scampi
kerstomaten
platte peterselie
Zo maak je het
Haal het vlees van de avocado uit de pel. Snijd de komkommer in schijfjes en de kerstomaten in partjes. Maak de sla schoon en meng het geheel.
Bak de scampi af en kruid naar smaak (als je het graag pittig hebt, kun je ze kruiden met een snufje cayennepoeder).
Kruid de sla met olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout en versnipper er nog wat platte peterselie over. Druppel wat limoensap over de sla.
TIP:
Om een avocado de pellen, snijd je deze doormidden. De pit haal je er makkelijk uit door met je mes in de pit te kloppen en deze er zo uit te trekken. Het vlees van de avocado haal je zo uit te pel.
Je kunt ook zwarte olijven zonder pit toevoegen om nog wat extra beet te hebben in de sla. Durf zeker te variëren in soorten sla; een aantal verse spinazieblaadjes smaken hier ook heerlijk in!