balletjes in tomatensaus

Kraamkost klassieker: balletjes in tomatensaus

19/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

El classico, zo makkelijk en snel om klaar te maken. Het gerecht kan meteen in een grotere hoeveelheid gemaakt worden en is heel makkelijk te bewaren in de diepvries. Selder is de perfecte groente om je lever te ontgiften en zorgt voor een betere werking van de darmen. Dit receptje is erg lekker met aardappelpuree, pasta of frietjes.

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 500 g gemengd gehakt
  • 4 stengels stoofselder
  • 500 ml gezeefde tomatensaus
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel + 3 eetlepels tex mex paneermeel
  • peper en zout
  • boter

Bereiding:

  1. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, peper en zout. Rol grote balletjes en bak die aan in een klontje boter in een pan.
  2. Snijd de selder in grove stukken en was grondig. Stoof de selder aan in een kookpot met een klontje boter tot hij mals is. Voeg de balletjes toe.
  3. Giet de tomatensaus bij de balletjes en kruid voldoende met peper en zout. Laat nog even verder sudderen tot de balletjes gaar zijn.

Vegetarisch: vervang het gehakt door vegetarische balletjes.
Glutenvrij: kies voor 100% kippengehakt en glutenvrij paneermeel.
Koemelkvrij: kies voor een sojavrije margarine.

Meer heerlijke recepten?

Kraamkost boek

In het boek ‘Kraamkost’ van Stéphanie Pilyser krijg je 50 gezonde, snelle en lekkere recepten voor nieuwe ouders voorgeschoteld. Want als kersverse ouder kom je soms handen en tijd tekort. Tussen de luiers, dutjes, voedingen en visite door ook nog eens zorgen voor een lekkere en gezonde maaltijd voor het hele gezin is niet gemakkelijk.

Stephanié Pilyser bundelt haar ervaring als kraamverzorgster in ‘Kraamkost’, een kookboek boordevol heerlijke en gemakkelijke recepten die je in grote hoeveelheden kunt klaarmaken en invriezen. Van salades en soepen tot dampende ovenschotels en snelle lunches: alles komt aan bod!

Ze geeft je ook tips & tricks hoe je de recepten gemakkelijk veggie, gluten- of koemelkvrij kunt maken.