3382fi.jpg

Over Valentijn en romantiek enzo…

7/02/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Vieren wij Valentijn? Nee. Is het bij ons iedere dag Valentijn? Dat nu ook weer niet. De romantiek komt en gaat. Ik had nochtans gezworen voor we kinderen hadden dat ik niet in die val zou trappen van een minder passionele relatie. De volgorde zou zijn ‘Echtgenote zijn, sexy zijn en moeder zijn.’ De praktijk leert mij echter dat er een andere volgorde is...

Moeder zijn

Sinds die twee streepjes verschenen op de predictor, is er iets veranderd in mijn denken, mijn zijn, mijn doen. Ik sta op en ga slapen met de kindjes in mijn hoofd. Het gaat van boterhammen smeren, brengen en halen naar/van school, agenda’s checken, avondeten bereiden, en zo kan ik wel een tijdje doorgaan. Maar ik doe het met zoveel liefde. Ik kan mij geen ander leven meer inbeelden. Zij zijn werkelijk mijn alles geworden.

Sexy zijn

Alhoewel ik niet mag klagen over mijn zwangerschapskilo’s tijdens en na de zwangerschap, kijk ik soms toch met heimwee terug naar foto’s van vroeger. Noem me ijdel, maar dat buikje stoort me toch wel soms. Soms zie je ook mensen bedenkelijk kijken ‘ze is toch niet weer zwanger!?’ Neen, ik ben niet zwanger, ik draag gewoon mooie herinneringen mee met mijn buik ;).

Echtgenote zijn

Heeft romantiek een andere wending gekregen sinds we kinderen hebben? Absoluut. Het sleutelwoord voor romantiek is ‘tijd maken voor elkaar’. En laat dat nu hetgene zijn dat ons soms ontbreekt. Soms gebeurt het dat we elkaar een ganse week niet zien. Hij heeft een late meeting, ik heb nog een event, of we zien elkaar pas na 23h ’s avonds wanneer onze kaars al lang uitgedoofd is en we heel blij zijn onder de warme lakens te duiken. Van liefde bedrijven komt er weinig in huis. En dan voel ik me weer schuldig omdat ik besef dat mijn man op de tweede plaats komt, terwijl hij zoveel meer verdient.

Iedere dag Valentijn

Zoals gezegd: de romantiek komt en gaat, en volgens mij hebben we het zelfs naar een ‘next level’ gebracht. Romantiek is zoveel meer dan tussen de lakens duiken. Het is ook ‘gezellig onder één dekentje in de zetel samenzitten’, ‘grapjes vertellen’, ‘elkaars zinnen afmaken’, ‘interesse tonen voor de ander zijn werk’, … 

Nu ik er zo over nadenk, misschien is het bij ons toch wel iedere dag Valentijn. ;-)

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes