2877fi.jpg

Romantiek: Google vs. de praktijk

8/02/2023

Tik eens het woord 'romantiek' in op Google en je zult al snel complexen krijgen over de toestand van je eigen liefdesleven. Maar hoe doe je dat, zogezegd verliefde dingen doen als je een kind in huis hebt en allebei fulltime werkt? Dat vraagt om een eigen top 3 van romantische activiteiten.

Ons onromantisch ochtendritueel

We lopen de hele dag te rennen. We kiezen daar bewust voor. We werken allebei.

De dag begint vroeg. Voor dag en dauw is de dochter daar. Zij eist meteen alle aandacht op. Mijn meisje heeft een lenigheid die me totaal vreemd is. Meestal rolt ze door naar haar zij. Haar voeten steekt ze door de houten spijlen van het bedje. Ze duwt haar hoofdje tegen de harde zijkant met zo'n brute kracht dat ze het daarna meestal op een krijsen zet. Als ze boos is, gebruikt ze haar tuten als projectielen. Ik duik en raap er geroutineerd ééntje op.

'Het heeft geen zin', zucht ik tegen mijn man en ik haast me om haar flesje klaar te maken. De man bromt en blijft liggen. Tot zover ons ochtendritueel. 'Waarom zijn wij zo weinig romantisch?', vraag ik me af terwijl ik me naar het werk haast.

Romantiek volgens Google vs. praktijk

Ik google 'romantiek' voor ik mijn werkmail open. De eerste drie zoekresultaten negeer ik. Na die dikke cursus kunstgeschiedenis weet ik ook wel dat 'Romantiek' staat voor één of andere kunststroming.

Ik vind lijsten vol activiteiten voor verliefde zielen. Sta me toe de top drie romantische 'bezigheden' uit mijn zoekresultaat te toetsen aan de realiteit van het ouderschap.

1.     Ontbijt op bed: Ik herinner me de woorden van grootmoeder: 'een bed dient om in te slapen'. Wel oma, ik volg je bijna volledig. Als ik eindelijk onder de lakens lig, dan wil ik slapen. Het liefst zo lang mogelijk. Eten in bed associeer ik met zwangerschapsmisselijkheid en kruimels die na nachtelijke eetsessies tussen de plooien van de lakens blijven steken.

2.     Een weekendje weg: Vergeet niet dat je een weekend nodig hebt om alle spulletjes van de kinderen bijeen te rapen. Als je kleintje eindelijk klaar is om bij grootouders, vrienden of familie te overnachten merkt je lief op dat 'de kleine er toch wat bleekjes uitziet'. De thermometer springt op rood en je hart gaat sneller kloppen. Opwindend? Ja. Romantisch? Neen.

3.     Pikante lingerie: Mijn buik lijkt op een droevige smiley. Ik weet dus niet of ik echt blij zal worden van een pikant setje. Kant spant aan mijn billen. Ik ben nog niet in vorm en dat is oké. Dat sexy setje is een pijnlijke reminder dat ik weer moet beginnen te sporten. Maar ik ben al blij als ik mijn ondergoed heb klaarliggen, zodat ik vijf minuten uitspaar tijdens de ochtendpiek.

Mijn visie op romantiek

Wat mij betreft mag die top 3 hélemaal anders. Hier mijn lijstje:

1.     Nog even blijven liggen: Je merkt op (en dat is al heel wat als de kleine alle aandacht opeist) dat je geliefde er wat onderdoor zit en stelt voor de baby mee te nemen naar beneden. Je geeft je partner een warme kus en trekt zacht de deur achter je dicht.

2.     Een avondje weg: Je man mag zoals vroeger naar de kroeg. In ruil mag jij ook een activiteit kiezen en verzorgt hij niet geheel belangeloos de week erop jullie baby.

3.     No shit: Vooral mijn man vindt het soms letterlijk kak dat onze dochter tijdens zijn shift haar nummertje twee doet. Je stelt daarom voor de hele (!) week alle pampers te verversen.

Wij doen de bovenstaande punten al. Ik vind ons opeens verschrikkelijk romantisch.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes