De razendsnelle zalmrolletjes met witloof van Oma Baas

Een supersnel en smaakvol gerecht klaarmaken? Oma Baas kan het als de beste. Haar variant op hespenrolletjes met witloof is klaar in no-time!

Razendsnelle zalmrolletjes met witloof

Een supersnel en smaakvol gerecht klaarmaken? Oma Baas kan het als de beste. Haar variant op hespenrolletjes met witloof is klaar in no-time!

Wat je nodig hebt (voor 4 personen)

Als je dit gerecht als voorgerecht serveert, dan volstaat 1 stronkje witloof per persoon. Als hoofdgerecht reken je het best op het dubbele, afhankelijk van de grootte van de witloof.

Voor de zalmrolletjes:

  • 8 stronken grondwitloof
  • 8 sneetjes gerookte zalm
  • 200 cc lightroom
  • een handvol fijngehakte peterselie
  • 150 g garnalen

Voor de aardappelpuree:

  • 1 kg zachtkokende aardappelen
  • 2 eieren
  • 50 g boter
  • 2 dl melk
  • een snufje zout en peper en wat nootmuskaat

 

Zo maak je het

Je begint het best eerst met de aardappelpuree, want de zalmrolletjes zijn heel snel klaar. Schil de aardappelen en gaar ze in lichtjes gezouten water. Giet ze af en pureer ze, samen met de boter, de melk, de eieren en de kruiden.
Kook intussen de witloof en giet af. Omhul elk stronkje met een sneetje zalm en leg in een ovenvaste schotel. Overgiet met de room en warm ze op in de microgolf (middenkracht, 4 minuten) of in de heteluchtoven op 150 ° C gedurende 20 minuten.

Strooi er wat garnalen over en laat nog eventjes mee opwarmen, maar zorg ervoor dat de garnalen niet te gaar worden. In de microgolf laat je ze nog 1 minuutje voor het einde meegaren, in de oven 2 tot 3 minuten voor het einde.
Nu nog snel wat peterselie over je gerechtje strooien en klaar is Kees!