4842fi.jpg

Prachtige boodschap bij alledaagse foto van mama van vier

8/02/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Onlangs postte Jess Wolfe, een Amerikaanse mama, een foto van haarzelf en haar vier kindjes in de supermarkt. Bij de foto deelde ze een prachtige boodschap. Perfect om de dag te beginnen en even bij stil te staan!

Jess schreef bij de foto: “Een zweterige baby op mijn rug. Een driejarige die bleef herhalen dat haar buikje pijn deed en dat ze de donut die ze vergat op te eten na haar lunch NU moest hebben. Een zesjarige die alles binnen handbereik als wapen gebruikte. Een zevenjarige die zijn enige dollar wou uitgeven. Dat was kort samengevat mijn tripje naar de supermarkt.”

gezinsfoto in supermarkt

Een miljoen vragen

“Terwijl ik mijn boodschappen in tassen stak en heel hard mijn best deed om niet gek te worden, vroeg de vrouw naast me of ik toevallig zo’n telefoon had waarmee je foto’s kan maken. Ik probeerde om mijn ergernis te verbergen over het feit dat ik al een miljoen vragen had gekregen die dag en ik antwoordde dat ik inderdaad zo’n toestel had. En toen vroeg ze of ze een foto mocht nemen van mij en de kinderen, in de supermarkt, samen.”

Het is zwaar, maar wat je doet is belangrijk

“Ze vertelde me dat ze wilde dat zij een foto had met haar kinderen waarop ze alledaagse dingen deed. Ze erkende dat een simpele trip naar de supermarkt zwaar was, maar ze vertelde me ook dat wat ik doe belangrijk is. Dat ze de dingen die de dagen zwaar maken niet miste, maar dat ze wel de dingen miste die de dagen mooi maken. Ik zal deze foto en de boodschap erachter altijd koesteren.”

Kijkje op het alledaagse leven

Jess, die zelf professioneel fotografe is, dacht dat ze niet echt blij zou zijn met de foto. “Ik had niet gedoucht en de kinderen zagen er gehavend uit.” Maar ze was zo overweldigd door de lieve boodschap, dat ze besloot om de foto te delen op Facebook. “Ik krijg vaak de commentaar online dat mijn leven zo fantastisch lijkt en dat we er samen zo fantastisch uitzien. Maar dat is gewoon geen juiste voorstelling van onze alledaagse leven. Dus ik vond het super om mensen even een kijkje op ons gewone leven van elke dag te gunnen, mét de mooie boodschap erbij.”

Voor je het weet mis je deze tijd

De foto ging ondertussen viraal en kreeg al meer dan 130.000 likes. Het is dan ook een mooie les voor elke mama: hoe zwaar het soms ook is, wat je doet is echt belangrijk. Voor je het weet zijn de kindjes groot en mis je die mooie tijd, hoe uitputtend die ook is. De volgende keer dat je staat te zweten met je kroost in de supermarkt, probeer dan het mooie te zien van de situatie. En onthou dat je niet alleen bent!

 

Bron: The Huffington Post

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes