4293fi.jpg

5 voordelen van vier vijfde werken

28/11/2022

Een kleine twee maanden geleden begon mijn nieuw avontuur: 4/5 werken, op woensdag thuis dus. Ik begon eraan met een dubbel gevoel. Enerzijds keek ik ernaar uit om eindelijk die qualitytime voor mezelf en mijn dochters te te hebben, anderzijds zag ik er tegenop om een dagje minder mijn boeiende job te doen. Maar na twee maanden kan ik zeggen: dit is een aanrader voor iedereen - kinderen of geen kinderen ;).

5 voordelen van 4/5 werken

  1. Relax, chill: je hoeft ’s morgens enkel de kinderen klaar te stomen voor hun half dagje op school. Geen boterhammen meer smeren voor ’s middags en bovenal niet als een gek op je stuur zitten bijten in die file waardoor je nog maar eens te laat op je werk verschijnt.
  2. Mentale rust: Eens ik terug thuis ben, start ik meestal met het huishouden wat aan de kant te doen. Voor de ene een last, voor mij geeft dit een gevoel van rust.
  3. Me-time: Eindelijk naar de kapper! Bye bye opdoemende grijze haartjes, hello hoofdmassage en verwennerij! Ook een shoppingtripje behoort nu tot de mogelijkheden.
  4. Qualitytime: De oudste gaat een uurtje naar het ballet, waardoor ik een kwaliteitsuurtje kan doorbrengen met de middelste. Een terrasje, samen naar de Hema, of gewoon wachten in de cafetaria van de academie. Even later gaat de middelste naar de zwemles waardoor ikzelf met mijn oudste ook wat kan zwemmen en bijpraten. Na het zwemmen gaan we de jongste spruit halen uit de crèche om dan samen frietjes te gaan eten. Naar die momenten kijk ik iedere week uit.
  5. Rustige avond: na die intensieve dag verloopt alles wat gemakkelijker ’s avonds. De oudste twee zijn ’s avonds redelijk moe waardoor ik dan weer meer tijd heb met de jongste. De woensdagavond is er dan ook geen protest meer om te gaan slapen :).

Ik zie enkel maar voordelen van deze 4/5 :). Een echte aanrader voor iedereen!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes