2753fi.jpg

Annelies Vandewiele

Gastexpert yoga

Studeerde fotografie aan de Sint-Lukas Hogeschool in Brussel en daarna ergotherapie/wellnesscoach aan de Hogeschool West-Vlaanderen te Kortrijk.

Kwam in diezelfde periode in aanraking met yoga. Gaf toen ook al jaren danslessen aan kinderen en adolescenten, maar besloot zich te verdiepen in kinderyoga. Het viel haar op dat kinderen altijd moe waren: te moe om te dansen, te moe om te spelen. Ging daarom op zoek naar andere manieren om met kinderen om te gaan en kwam uiteindelijk terecht bij brain gym & kinderyoga.

Volgde een kinderyoga-opleiding bij Rosie Goovaerts en Helen Purperhart in Nederland, waar ze zich ook specialiseerde in kinderyoga voor zorgkinderen en medische kinderyoga.

Behaalde in 2012 het diploma van ergotherapeut/wellnesscoach aan de Howest in Kortrijk, waar ze momenteel zelf enkele modules doceert. Tijdens haar eindwerkstage en bachelorproef paste ze de aspecten van yogatherapie toe bij kinderen met een licht mentale beperking en bijkomende psychiatrische problematiek. Haar bachelorproef werd bekroond met de eerste prijs van het Vlaams Ergotherapeutenverbond. Via verschillende projecten probeert ze kinderyoga te integreren in het onderwijs en in de gezondheidszorg.

Werd in 2013 zwanger van haar eerste kindje en kwam zo in aanraking met zwangerschapsyoga. Volgde een opleiding zwangerschapsyoga bij Françoise Barbira Freedman in Londen en specialiseerde zich er meteen ook verder in mama- en baby-yoga toen ze zag hoe haar dochtertje genoot van haar eerste yogabewegingen. Volgde daarna nog een opleiding postnatale yoga (Birthlight-methode).

Geeft vandaag les in Yoga on Call in Gent (Postnatale, Pregnancy & Kids Yoga).