6311fi.jpg

Kelly Deriemaeker en Anouck Meier

Kelly Deriemaeker is getrouwd met Youri en mama van Dexter en Flo.

Ze schreef twee boeken, werkte voor zowat alle bladen van Sanoma Magazines, is columnist, blogger op talesfromthecrib.be, had samen met Anouck Meier een podcast die Werk & Leven heet, en je leest haar stukken op dit moment onder meer in Feeling, De Standaard Magazine en Psychologies. Ze is geobsedeerd door zo efficiënt en gefocust mogelijk werken, omdat het haar toelaat om op tijd aan de schoolpoort te staan, meer dan vijftig boeken per jaar te lezen, te koken uit Simpel van Yotam Ottolenghi en zich te verliezen in binge-sessies van oude afleveringen van Tien Om Te Zien.

Dat was enkele jaren geleden wel anders. Toen werkte ze makkelijk meer dan vijftig uur per week, ook in het weekend en ’s avonds, zorgde dat voor een burn-out en het besef dat het zo niet verder kon als ze ooit een gezin wilde of niet alle plezier voor haar job wilde verliezen. Samen met Anouck Meier maakte ze de online cursus Baas over eigen Tijd.

Anouck Meier is getrouwd met Olivier en mama van Anaïs en Achille. Ze werkte jaren als advocaat voor grote multinationals in een Amerikaans kantoor. De werkdruk en de belachelijk lange werkuren namen echter hun tol en toen ze voor het werk van haar echtgenoot naar de andere kant van het land verkaste, zag ze zich genoodzaakt om zichzelf heruit te vinden.

Tegenwoordig rijgt ze als seriële ondernemer de bedrijven en projecten aan elkaar (“hoe doé je het?” is zowat de meest gestelde vraag aan Anouck) – en dat alles in een werkweek van maximaal 30 uren en met minstens twee maand vakantie per jaar. Quality time met haar gezin en haar vrienden en reizen is waar Anoucks hart van overloopt.

Naast haar werk als copywriter en content marketing coach bij Ampersand, was ze samen met Kelly Deriemaeker host van de podcast Werk en Leven en maakte ze de online cursus Baas Over Eigen Tijd. Haar missie als uber-feministe? Andere vrouwen empoweren om ook die keuzes te maken die voor hen belangrijk zijn.