3442fi.jpg

Onze eerste vliegreis met de koter

18/02/2016

De eerste vliegreis met je kindje is altijd wel een gedoe, maar als je je goed voorbereidt, gaat het al heel wat vlotter. Je kunt natuurlijk niet op voorhand voorspellen hoe je kindje zich gedraagt...

De eerste vliegreis met je kindje is altijd wel een gedoe, maar als je je goed voorbereidt, gaat het al heel wat vlotter. Je kunt natuurlijk niet op voorhand voorspellen hoe je kindje zich gedraagt...

Getting Spanish met de koter…

Afgelopen krokusvakantie was het eindelijk zo ver. Na meer dan 2 jaar vakantie zonder zon (onze laatste reis zonder prinsje was naar New York, waar het min 30 graden vroor) had ik er echt nood aan. Een streepje vitamine D onder de vorm van een luilekker all-in vakantie.

Felix is nu 7 maand en eerlijk is eerlijk: hij is een gemakkelijk kind. Eat-sleep-play-repeat (voor alle duidelijkheid: die 'sleep' is ’s nachts wel nog vaak onderbroken ;-)). Niks belette ons dus van de stap te wagen en ons in dit vakantieplan uit te leven. We namen wel enkele voorzorgen die ik graag met jullie deel. Hopelijk vinden jullie zo ook de moed om (misschien voor deze zomer?) een reisje naar het buitenland te wagen. Het doet zo’n deugd, echt! 

De hele voorbereiding

Ik zocht een kiddieproof hotel uit op de dichtstbijzijnde zonovergoten plaats: de Canarische eilanden. Het werd een echt clubhotel met een gratis huurauto in de prijs inbegrepen. Ideaal om eens een kort uitstapje te doen of een Supermercado of Telebanco te zoeken (Jeugd van Tegenwoordig, iemand?). Ten tweede namen we back-up mee: de grootouders. Mijn schoonouders die aan de andere kant van het land wonen waren direct te vinden voor deze overdosis kleinzoongenot! Zo konden wij ons eens wagen aan een potje tennis of andere sportieve bezigheid, terwijl de zoon onder supervisie van de grootouders zijn dutje deed (natùùrlijk hebben we uiteindelijk niks gesport: we hebben gezond, geaperitieft, gelezen, gekaart en geslapen).

Onze bagage werd volledig voorzien op het proviand van de mini-mens. Luiers en potjesvoeding namen de helft van onze kilo’s in. En eigenlijk door slechts een beperkt deel van mijn zomergarderobe mee te sleuren werd ik echt niet ongelukkiger. Easy does it: 1 bikini – 1 avond outfit- 5  onderling combineerbare dagoutfits; meer heb je niet nodig voor 5 dagen. 

De uitdaging: het vliegen zelf

De heenvlucht bleek een echte ‘red-eye’: om 6u zouden we in Schiphol vertrekken. Vroeger betekende dat de wekker zetten om 1u ’s nachts om er op tijd te zijn. Deze keer - onder het motto van ‘Deze reis Moet en Zal meevallen’- boekte ik gewoon kamers in het Ibis naast de luchthaven. Slaap gaat boven alles sinds ik een kind heb. De vluchten zelf bleken helemaal goed te gaan.

Buiten wat strubbelingen om op schoot in slaap te vallen, liet de prins de reis zich niet aan het hartje komen. Hij was zelfs zo braaf dat ik (alles voor de wetenschap) eens een poging waagde tot een luier- en pyjama-change in de mini-vliegtuigtoiletten. Met glans geslaagd. (Ik. Niet de toiletten, die blijven walgelijk.)

Totaalbeeldje

Om het samen te vatten: een voorbereide reis met koter kan echt wel deugd doen. We laadden onze batterij op en hopen de horrormaanden februari en maart zo te overleven.

         'Los gezelligitos, donde esta genietos? OOOOh, Costa del Sos.' 

Meer lezen?

Of raadpleeg het boek Ik ga op reis en ik neem mee... de kinderen! voor meer tips en tricks. Meer info vind je hier

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes