Meisje met drinkbeker met een rietje

Voor elke leeftijd een beker + WIN een drinkbeker van Nûby voor je kleuter

18/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Wanneer begin je met de drinkbeker?

Zo rond de leeftijd van 6 tot 8 maanden is de ideale periode om je baby te leren drinken uit een beker. Het lijkt misschien vroeg, maar als je op die leeftijd al een beker aanbiedt, leert je kindje een goede drinktechniek aan. Dan is het oud genoeg om te leren om vloeistof aan te zuigen, te doseren en de lippen rond de rand van het bekertje te zetten.

Merk je dat je kindje nog niet geïnteresseerd is in een beker? Dring het niet op en probeer later opnieuw.

Maar wacht natuurlijk niet te lang. Want start je pas rond de leeftijd van 12 maanden met drinken uit een beker, dan blijft je baby langer hangen bij het primitieve zuig- en slikpatroon. Het zal dan waarschijnlijk ook langer duren voor hij of zij dat drinken uit een flesje kan laten.

Leren drinken is een belangrijke, nieuwe stap in het opgroeiproces. Uit een beker leren drinken vraagt veel oefening, en knoeien hoort daar nu eenmaal bij. Zorg ervoor dat je kindje altijd rechtop zit bij het drinken om verslikking te voorkomen.

Welke beker bij welke leeftijd?

6 maanden+

  1. Leren drinken met handvaten. De overgang van fles naar eerste beker gaat vlot met een bekertje met zachte tuit. Dankzij handvatten kan je baby de fles zelfstandig vast te houden. Vanaf 6 maanden mag je deze beker aan je kindje aanbieden.
  2. Leren drinken zonder handvaten. Wanneer je kleine deugniet klaar is voor een beker zonder handvatten, hangt af van kind tot kind. Het is aangeraden om vanaf 9 maanden zo’n beker met zachte drinktuit aan te bieden, zo leert je kindje geleidelijk aan wennen aan de tuit. Hoe langer je hiermee wacht, hoe moeilijker het wordt voor je kind.

12 maanden+

Meisje drinkt uit rietjesbeker

Leren drinken met een rietje

Door te drinken met een rietje verleert je kindje de reflex om te zuigen aan een fles. Eens je bengel 12 maanden oud is, kan hij of zij deze uitdaging perfect aan. Om het antilekrietje te beschermen tegen vuil zijn er drinkbekers met een flip dop.

Hoe leer je een kindje drinken van een rietje(sbeker)?

Kleine kinderen vinden de eerste kennismaking met een rietje vaak niet zo makkelijk. Het kan helpen om eerst eens te oefenen met een rietje in een glas. Het is nog plezant ook, want zo leert je kleintje bubbels te maken door te blazen en merkt hij of zij op hoe hard je aan het rietje moet zuigen, zodat het water naar boven komt.

Sommige kindjes zijn er meteen mee weg, anderen hier er aan moeten wennen. Wat als het niet meteen lukt? Geen probleem, dring de beker niet op en wacht nog eventjes. Bied de beker met tussenpauzes aan en je zal merken wanneer je kindje er klaar voor is.

WIN, WIN, WIN!

drinkbekers Nûby

Wij mogen 1 drinkbeker met rietje en 1 Pop-Up glow-in-the-dark drinkbeker van Nûby weggeven.

Deze wedstrijd is afgelopen.

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Nûby. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes