geërgerde vrouw

10 ergernissen uit het leven van ouders met tieners

22/09/2023

De kleine en grote ergernisjes in het leven... Als je tieners in huis hebt, herken je onderstaande voorbeeldjes wellicht wel ;-). 

  1. Ouders van peuters die zeggen hoe ze het later zullen aanpakken als hun kind pubert. ‘Oh, maar ik ga later niet thuisblijven in het weekend omdat mijn kind examens heeft. Hij zal toch moeten zelfstandig leren werken’ OF ‘Mijn kind zal later niet moeten proberen om een joint te roken. Ik stuur hem direct op internaat.’ Jaja, let's talk again over 10 jaar. 
  2. Dat je exact 10 minuten tijd hebt op het oudercontact om al die buizen van je kind te bespreken en ook uit te vissen welke richting hij/zij best volgend jaar volgt. 
  3. Andere ouders die verkondigen dat hun kind ‘een héél brave puber’ is. Pfff, dan spoken ze waarschijnlijk vanalles uit achter hun rug, denk ik dan. Maar dat mag je niet zeggen, natuurlijk. 
  4. Hun tieners die zeggen dat het hun schuld niet was dat ze gebuisd waren. Ah, nee, want héél de klas was gebuisd. Dan ligt het vast en zeker aan de leerkracht...
  5. Tieners die zelf koken, met als gevolg dat de hele keuken plakt en de stapel afwas niet te overzien is. Afwassen doen ze uiteraard niet zelf, ah, nee, want ze zijn zò moe van het koken. 
  6. Dat tieners de meesters van het uitstellen zijn. ‘Waarom vandaag doen wat morgen ook kan?’ is hun levensmotto. 
  7. De vele mails, berichten, meldingen die je van school krijgt. Moet er werkelijk over elk kleinste huiswerkje drie berichten verstuurd worden op Smartschool? Nee, toch?! 
  8. Dat de pubers het maar normaal vinden dat jij op alles ja zegt. Eerst spreken ze alles af met hun vrienden en als alles geregeld is, word jij als ouder ingelicht. Daarbij wordt van je verwacht dat je 'ja' antwoordt. Want iederéén mag wel en het is trouwens al allemaal geregeld. Dat kan niet meer aangepast worden. 
  9. Fietslichten, waarom zijn die batterijen altijd plat of werkt dat lampje niet meer? Heeft iemand daar een antwoord op? 
  10. Dat werkelijk elke hobby van de tieners een pannenkoekenverkoop organiseert, waar de puber zich totaal gene zak van aantrekt en uiteindelijk opgeeft dat hij 5 kg verkocht heeft om ervan af te zijn. Met als gevolg dat jij alle pannenkoeken zelf moet betalen en de halve diepvries volzit met pannenkoeken die nooit zullen opgegeten worden. 

 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes