7613fi.jpg

11 dingen die je zeker niet meer mag doen nu je kind naar het middelbaar gaat

8/09/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Gaat jouw kind naar het eerste middelbaar? Dan zijn er een aantal dingen die je als ouder moet weten, een soort van 'basisregels' waar je je aan moet houden als je wilt dat jouw tiener jou nog even cool vindt als voordat hij/zij naar het middelbaar ging. Ready? Hier gaan we! 

 1. De boekentas: Je dacht om je kind een plezier te doen door een nieuwe boekentas te kopen? Fout, helemaal fout! Boekentassen zijn voor de lagere school, vanaf nu draagt jouw kind enkel een rugzak. 
 2. Zet je puber niet af voor de schoolpoort. Daar wordt hij gegarandeerd het hele eerste jaar mee uitgelachen door de tweede- en derdejaars. Tieners gaan met de bus, trein of fiets naar school (of worden op minimum 500 meter van de schoolpoort afgezet, zonder zoen). 
 3. Gesneden appels meegeven voor tijdens de speeltijd is not done. NIEMAND, ik herhaal, nie-mand van de hele middelbare school brengt door-de-mama-in-stukjes-gesneden-appeltjes mee. Breng je eerstejaars-kind dus niet in verlegenheid bij zijn vrienden met zo’n belachelijk appeldoosje. 
 4. Boeken kaften met kinderachtig kaftpapier doe je gewoon niet! Gebruik dat papier gerust om een cadeautje voor het kleine nichtje mee in te pakken, maar geef het NOOIT mee naar school. 
 5. Verdwijn! Tieners hebben geen zichtbare ouders. Breng je kind dus niet in verlegenheid door je voor te stellen als zijn of haar mama of papa. Dan weten de vrienden dat hij ouders heeft en dat is wel héél erg oncool. 
 6. Weet dat jouw kind vanaf vandaag de school niet meer alleen betreedt. Pubers stappen altijd minstens per twee of nog liever in een groepje van vier of meer vrienden door de schoolpoort. 
 7. Verwacht niet van je tiener dat ze/hij dezelfde kleren draagt als in de lagere school. Ze zijn trouwens deze vakantie zo ongelooflijk veel gegroeid dat ze toch niet meer in die kinderdingen passen. 
 8. Een moeder van een middelbare scholier moet weten dat de tijd van sandalen nu echt achter haar ligt. Tieners dragen sneakers of ... sneakers. Andere schoenen bestaan niet meer. 
 9. Geef geen opmerking over het haar van je tiener. Het is voor hem of haar al moeilijk genoeg dat het haar nooit ligt zoals hij of zij het zelf wilt. Gel kan een oplossing zijn, maar helpt niet altijd. 
 10. Vraag niet naar de vrienden van op de lagere school. Die bestaan niet meer. Nu ze in een nieuwe klas en school zitten, zijn er zoveel nieuwe vrienden te leren kennen dat ze zich niet meer bezighouden met die kinderachtige klas van vorig jaar.  
 11. Besef dat alles wat je vanaf nu doet sowieso ‘awkward’ is voor je tiener. Dus gedraag je alsjeblieft normaal, beste ouder, da’s al gek genoeg. 
kinderen gaan naar school

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes