juf tieners

13 dingen die elke ouder moet weten volgens deze leerkracht

1/09/2023

Deze leerkracht wil graag één en ander kwijt aan ouders. Al 30 jaar lang staat ze in het onderwijs en elk jaar opnieuw start ze met veel enthousiasme aan een nieuw schooljaar. Als leerkrachte Engels en mama van drie weet ze hoe belangrijk de relatie tussen leerkrachten en ouders is. 

Dit heeft ze te vertellen:

 1. Een leerkracht spendeert veel tijd aan het plannen van lessen en opdrachten. Als er vragen zijn over bepaalde leerstof of over mijn manier van lesgeven, vraag het gewoon.
 2. Gezien mijn universitaire diploma's en ervaring beschouw ik mezelf als een expert op het gebied van onderwijs, maar jij bent de expert van jouw eigen kind. Deel gerust jouw informatie, zodat ik je kind sneller en beter leer kennen.
 3. Resultaten zijn niet zo belangrijk als je denkt. School is zoveel meer dan alleen goede punten halen. Op school leert je tiener zijn passies en interesses ontdekken. Hij leert er met anderen om te gaan en ook voor zichzelf op te komen. Dit zijn allemaal even belangrijke (misschien zelfs belangrijkere) aspecten als goede punten halen. 
 4. Om verder te gaan op het vorige, het is oké om te falen. Een slecht resultaat behalen, is niet het einde van de wereld. Hoe sneller een kind geconfronteerd wordt met een teleurstelling, hoe beter hij er later mee zal kunnen omgaan. 
 5. Tieners kunnen veel stress hebben. Probeer je te herinneren hoe het is om 16 te zijn. Niet altijd zo gemakkelijk, hè? En jij had dan nog geen last van sociale media. Lucky you
 6. Tieners hebben een goed gevoel voor humor. Sommige dagen zijn een uitdaging, dat geef ik gerust toe, maar er wordt wel elke dag gelachen in de klas.
 7. Ik doe niet aan favorieten. Iedereen gelijk voor de wet. Het gedrag van andere kinderen zal ik ook nooit met jou bespreken. 
 8. Buiten lesgeven heb ik ook nog een leven (schokkend, I know). In mijn vrije tijd moet ik even de batterijtjes terug opladen. Bel of sms me dus alsjeblieft niet 's avonds of in het weekend. Mailen mag je altijd doen, maar ik antwoord pas als ik aan het werken ben. 
 9. Het is maar haar. Echt waar, het groeit wel terug. Ik heb alles al gezien: groen haar, roze haar, dreadlocks, geschoren, zelfs een hanenkam. Jongeren experimenten nu eenmaal met hun uiterlijk op deze leeftijd. I promise, I won’t judge
 10. Gedraagt je kind zich helemaal anders thuis dan op school? Dat is niet zo vreemd. School is de plaats waar je kind een jongvolwassene wordt. Thuis is een plaats waar hij of zij nog een beetje kind mag zijn (af en toe ;-) ). 
 11. Leer je tiener telefoon-etiquette! Ik verspil zoveel tijd tijdens de les door te zeggen “Doe die gsm nu weg!” En alstublieft, stuur geen sms'jes tijdens mijn les. Als het echt een noodgeval is, bel dan het schoolkantoor.
 12. Slaap is belangrijk! Moedig je kind aan om genoeg te slapen, want geloof me: de meeste tieners die ik zie, zouden beter terug in hun bed kruipen. 
 13. Tot slot, dankjewel! Dank je wel om ons je kind toe te vertrouwen. Het is telkens weer een leuke ervaring. Ik vind het een voorrecht om een tijdje met die boeiende jongeren mee te lopen op hun weg naar volwassenheid. 

Bron: Grown and Flown

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes