vrouw drinkt glas rosé

15 redenen waarom mama een wijntje heeft verdiend

16/06/2023

Natuurlijk willen we hier geen pleidooi houden voor liters alcohol tot je erbij neervalt. Maar laat ons eerlijk zijn, af en toe hebben we toch wel een lekker glaasje wijn verdiend (of een decadent stuk chocolade voor wie geen fan is van wijn). Gewoon, omdat we toch heel wat werk verzetten als mama. En omdat het soms toch vermoeiend is allemaal. Onderstaande situaties rechtvaardigen in elk geval een lekker glaasje rosé, vind je niet? 

 1. Je bent net (alweer) gestruikeld over vier paar schoenen en drie rugzakken die lagen rond te slingeren. 
 2. Je tiener heeft examens – maar jíj bent diegene die examenstress heeft. 
 3. Je werd net weer getrakteerd op een hoop gezucht, gerol met de ogen en ge-‘Mamaaaa’. 
 4. Je hebt verschrikkelijk veel zin in dat lekkere chocolaatje, om dan te merken dat je tiener er al mee aan de haal is gegaan. 
 5. Je wil nietsvermoedend je gsm nemen die ligt op te laden – om dan te merken dat je tiener doodleuk de kabel heeft geswitcht naar zijn eigen gsm, terwijl de jouwe dus op 2% is gestrand. 
 6. Je hebt je tiener net proberen te helpen bij de voorbereidingen op het examen wiskunde, terwijl je er zelf eigenlijk geen sikkepit van begrijpt. 
 7. Je bent er (alweer) een halfuur getuige van hoe je tieners zitten te discussiëren en elkaar (en jou) op de zenuwen werken. 
 8. Je hebt net, in het kader van pick your battles, iets kunnen loslaten en bent voor de verandering eens níet in een discussie beland. 
 9. Je komt in de keuken en ziet hopen vuile vaat náást de vaatwasser staan. 
 10. Je hebt je uitgesloofd om lekker en gezond eten op tafel te toveren, alleen maar om te horen te krijgen “dat de tiener meer zin heeft in pizza”. 
 11. Je kreeg net te horen dat je er in dat nieuwe jurkje uitziet als een bejaarde bomma. En jij die dacht dat je er nog jong en hip uitzag. 
 12. Blijkbaar ben je de énige ouder ter wereld die zo streng is. Écht! Alle klasgenoten hebben het zóveel gemakkelijker, maar jij moet altijd weer moeilijk doen. Naar ’t schijnt. 
 13. Je hebt het aangedurfd de kamer van je tiener binnen te gaan en moet even bekomen van alle rommel die je daar aantrof. 
 14. Het is weekend,  weer een week overleefd. Hoera! 
 15. Het zonnetje schijnt ;-). 

Cheers!