tienerkamer

5 tips om de kinderkamer om te toveren tot hippe tienerkamer

16/02/2024

Kindjes worden groot en hoezeer jij ook je best deed om de kinderkamer zo knus en gezellig mogelijk te maken, er komt een moment waarop je tiener zijn/haar kamer kinderachtig vindt. Dan zit er maar één ding op: de kinderkamer omtoveren tot tienerkamer! Je hoeft echt niet alles buiten te zwieren, maar met deze 5 tips kan je al veel leuke dingen doen!   

meisje op haar kamer

Tip 1: Creëer een chillhoekje

Gooi al het speelgoed op zolder en maak plaats voor een gezellig zithoekje om lekker wat te chillen! Een grote zitzak om midden in de kamer te leggen is daarvoor ideaal. 

zetel

Ga samen met je tiener naar de kringwinkel en koop een leuk zeteltje. Met een klamboe rond het zeteltje maak je het geheel lekker knus. 

kast met kussen

Niet veel plaats? Maak een zeteltje door wat kussens op een lage kast te leggen. Geef het hoekje een Scandinavische look door zachte kleuren te gebruiken. 

kind aan bureau

Tip 2: Bureau!

Ze zullen het niet graag horen, maar in een tienerkamer hoort (helaas) ook een bureau. Tieners moeten nu eenmaal studeren en het is altijd handig om daar een vaste stek voor te hebben. Je hoeft daarvoor echt geen zotte kosten te doen. Een plank op schragen is niet duur en helemaal hip! 

bureau

Zorg dat je bureau op een lichtrijke plaats staat. Natuurlijk licht is het best, maar als dat er niet is, zorg dan zeker voor een goede bureaulamp. 

bureau

Tip 3: Verf of behang 

Behangpapier met auto'tjes of prinsessen is écht niet meer cool als je in het middelbaar zit. Door één wand in een andere kleur te schilderen, krijg je een tof resultaat. En door de kleur van de muur af te stemmen op de kleuren die het vaakst voorkomen in de kamer, creëer je rust in het geheel. 

graffiti tekening

Mag het wat meer zijn? Ok, het is nogal schreeuwerig en ik kan me voorstellen dat ouders niet altijd fan van zijn, maar misschien is jouw tiener wel te vinden voor een coole graffititekening op de muur! 

hoogslaper

Tip 4: Kleine kamer

Als de tienerkamer eerder klein is, maak dan gebruik van plaatsbesparende oplossingen zoals een hoogslaper. Zo heeft jouw tiener een supergroot bed én nog plaats zat voor een bureau en een zeteltje. 

bureau op bed

Je kan ook het omgekeerde van een hoogslaper maken door je bureau op het bed te zetten. Zo zit je bureau niet in de schaduw van je bed. 

lang en smalle kamer

Als de kamer lang en smal is, moet je creatief zijn. Gebruik de ruimte onder je bed als bergruimte en maak een bureau over de volledige breedte van de slaapkamer, tegen het raam. 

foto's

Tip 5: Decoratie

Tieners willen van hun kamer echt hun eigen plekje maken. Hoe kunnen ze dat beter doen dan door foto's op te hangen van hun vrienden? Maak een gezellige en mooi gedecoreerde wand door je foto's op te hangen aan een lichtjesslinger. 

skateboard

Hang skateboarden aan de muur, zo win je plaats op de grond én heb je ineens een leuke wanddecoratie. 

kapstokken

En van oude skateboardwielen maak je gewoon een kapstok! 

jongen aan ringen

 

 

Bron: Pinterest 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes